30
Mayıs
2024
Perşembe
BODRUM - MUĞLA

Sahnede ısıtıcı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde düzenlenen halk konserinde, sanatçıların serin havada ihtiyaç duyabilecekleri düşünülerek sahneye elektrikli ısıtıcı konulması açık havada ilginç bir görüntü oluşturdu.


İlçeye bağlı Yalı Belde Belediye Başkanlığı'nın yeni hizmet binasının açılışı kapsamında halk konseri düzenlendi. Konserde TRT Sanatçısı Makbule Kaya, ardından şarkıcı Hayri Küçük ve son olarak ta Güllü sahne aldı. Belediye tören alanındaki konseri beldeden ve yakın çevreden gelen yaklaşık bin 200 kişi dinledi.
Havanın serin olması nedeni ile vatandaşlardan bir çoğunun üzerlerinde kaban ve montlarının yanı sıra atkı takıp , bere ve eldivenleri ile konseri dinlemeleri dikkat çekti. İlk olarak Makbule Kaya'nın sahne aldığı konserde, konser alanındaki dinleyenlerin sayısında ilerleyen dakikalarda azalma olduğu gözlendi. Bu arada bir saz ekibinden birinin üşüyen ellerinin birbirine sürterek ısıtmaya çalışması gözlerden kaçmadı. Hareketli eserlerde coşup eğlenen dinleyenler, ağır ritimdeki eserlerde üşümemek için çaba harcadılar. Şiddetli olmasa da esen rüzgarın da hissedilen sıcaklığı düşürdüğü ortamda, dinleyenlerden bazıları ısınmak için konser alanından ayrılarak belediye binasına girdi. Yaşlılar burada kendilerine verilen taburelerde otururken, meyve aromalı sıcak içecekler ikram edildi. Konserde sahne alan Hayri Küçük, ceketsiz olarak konserine devam ederken,o da bir süre sonra ceketini giyerek konserini sürdürdü. Yalı beldesindeki konserde son olarak Güllü sahne aldı.


Güllü,anlayamadığı bir şey olduğunu belirtip ısıtıcıyı işaret etti. Ne işe yaradığını sorarak boşuna elektrik sarfiyatı olduğunu söyleyen Güllü'nün bu konudaki konuşması gülüşmelere neden olurken, Belediye Başkanı İsmail Altındağ ısıtıcının sanatçıların ihtiyaç duyabilecekleri düşünülerek konulduğunu söyledi. Bunun üzerine Güllü, belediye başkanına övgü dolu sözler söyledi. Güllü konserinde seslendirdiği hareketli eserlerle dinleyenlere eğlenceli dakikalar yaşattı. Yalı belediye Başkanı İsmail Altındağ sanatçılara çiçek verip beldenin ismi işlemeli küçük duvar halısı hediye etti.

iha
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2008 Pazar 21:42:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?