22
Mayıs
2024
Çarşamba
BODRUM - MUĞLA

Sahte biletle yolculuk çileye dönüştü

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bayram tatiline gittikleri öğrenilen yolcuları taşıyan bir midibüs ve bir minibüsü durduran polis ekiplerinin yaptığı kontrolde, yolculara usulsüz bilet kesildiği anlaşıldı.


Olay, dün saat 19.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bir vatandaş, bir firma yazıhanesinden aldığı biletin üzerinde kaşe, imza gibi herhangi bir ibare olamadığını fark ederek sahte olabileceği kanaatine vararak durumu polise bildirdi.

Bunun üzerine yapılan çalışma neticesinde Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde 44 KP 435 plakalı minibüs ve 80 AK 333 plakalı midibüs durduruldu. Yapılan inceleme sonucunda Adana ili için kesilen biletlerin sahte olduğu ve seyahatlerin de usulsüz düzenlendiği
anlaşıldı. Araçlar yolcularla birlikte Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü bahçesine intikal ettirildi. İki firma isminin geçtiği, usulsüz bilet kesmek ve seyahat düzenlemek olayı ile ilgili 44 KP 435 plakalı araç sürücüsü Serkan Ş. (28), 80 AK 333 plakalı araç sürücüsü Metin G. (29) ile yazıhane sorumlusu Hüseyin C. ve otobüs firması sorumlusu olduğu belirtilen Zülküfül G.'nin (68) ifadelerine başvuruldu. İşlemlerin uzun sürmesi ise, iki ayrı araçta bulunan 40'a yakın yolcuyu isyan ettirdi.


Olayda 13'ü kesilmiş, 35'i kesilmemiş bilet yerine kullanılan 48 yapraklı koçan ele geçirildi. Öte yandan, yolcuların otogar dışından araca bindirildiği ve araçlara bindiklerinde ellerinden toplandığı belirtilen bilet diye verilen kağıtların üzerinde küçük harflerle "Bilet yerine gezmez" ibaresinin yazılı olduğu öğrenildi. Araçlara 5'er bin YTL para cezası kesildiği öğrenildi.


Olayın hemen ardından bilgi almak için otogara giderek adı geçen firma yetkilisini arayan basın mensupları ise, yetkiliye ulaşamadı.

İha
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2007 Perşembe 22:37:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?