19
Mayıs
2024
Pazar
BODRUM - MUĞLA

Savaştan kaçamadılar

Bodrum ilçesinde, jandarma tarafından yakalanan Irak ve Filistin uyruklu 14 mülteci, Milas'a getirildi. 18 yaşındaki Filistinli Ali Azgar, Ortadoğu'daki savaştan kaçtıklarını belirtti.


Bodrum'da yakalanan mülteciler 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Irak ve Filistin uyruklu 14 mülteci daha sonra yabancılar şubesine götürüldü. Burada gerekli işlemleri tamamlanan mültecilerin Habur Sınır Kapısı üzerinden ülkelerine gönderileceği öğrenildi.


Hastane çıkışında konuşan mültecilerden 18 yaşındaki Filistinli Ali Azgar, insan tacirlerine 4-7 bin dolar arasında para vererek Yunanistan'a geçme hayali kurduğunu söyledi. Filistin'deki savaştan bıktığı için ülkesini terk ettiğini söyleyen Azgar, şöyle konuştu: "Filistin'den İzmir'e geldim oradan da Yunanistan'a geçecektim. Kaçaklar arasında 13 kişi de Iraklı. Kişi başına alınan para 4 bin- 7 bin dolar arasında değişiyor. 4- 5 gündür buradayız. Türkiye güzel. Herkes müslüman benim gibi. Filistin'de savaş olduğu için kaçtık. Irak ve Filistin'de çok savaş var. Filistinliler öldürülüyor o nedenle kaçtık. Amerika her yeri savaş alanına çevirdi. Kahrolsun Amerika."

iha
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2008 Perşembe 16:13:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?