25
Mayıs
2024
Cumartesi
BODRUM - MUĞLA

Seri cinayet silahı çalıntı çıktı

SERİ CİNAYETTE KULLANILAN SİLAH ÇALINTI ÇIKTI

İzmir'de yaşanan seri cinayetlerle ilgili gözaltına alınan zanlının kullandığı silahın Bodrum'da bir işyerinden çalındığı ortaya çıktı.

İzmir'de meydana gelen 3 ayrı ateşli silahla adam öldürme olayının aydınlatılmasına yönelik çalışmada, olayların faili olduğu iddia edilen H.A. (27) Muğla'nın Bodrum ilçesinde düzenlenen operasyonla yakalanmıştı. Bodrum'da olduğunun tespit edilmesi üzerine İzmir ve Muğla Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından bu sabah saat 05.45'te Kumbahçe Mahallesi'nde bir pansiyona düzenlenen operasyonda gözaltına alınan zanlı, İzmir'e götürülmüştü. Özel harekattan 6 uzman ve Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerinin de katıldığı operasyonda, zanlının kaldığı pansiyon odasında cinayetlerde kullanılan suç aleti 1 adet 7.65 mm çapında tabanca, 20 adet mermi, 1 adet bıçak, 1 adet göz yaşartıcı biber gazı, 1 adet sahte ehliyet ve 1 adet sahte kimlik ele geçirildi.

3 ayrı cinayette kullanılan tabancanın ise Bodrum'da fast-food üzerine işletilen bir işyerinden çalındığı ortaya çıktı. İşyerinde garson olarak çalışan Mehmet Kayhan, "Burada yemek yedi. Parası olmadığı için kimliğini aldık. Kimliğini geri almak için burayı soyuyor, soyduktan sonra Bodrum'u terk etmiş" dedi. Kayhan ayrıca, işyerinden yazarkasa ve işletmecinin içerisinde tabancası bulunan şahsi çantasının alındığını da söyledi.

Bir hafta önce yaşandığı belirtilen hırsızlık olayı ile ilgili olarak işletmeci Adil Bakar ise, "Hırsız girdi, silahı götürmüş. Gerekli açıklamaları emniyet yetkililerine yaptım" diye konuştu.

Zanlı H.A.'nın Bodrum'da yakalandığı pansiyonun bulunduğu mahalledeki bazı çevre sakinleri ise, tedirginlik yaşadıklarını söyledi. Bir vatandaş, olayı duyduğunda aklına ilk gelenin çocuklarının aynı sokaktan gelip geçmesi olduğunu söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2010 Çarşamba 18:56:05
Güncelleme :29 Nisan 2010 Perşembe 09:43:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?