22
Mayıs
2024
Çarşamba
BODRUM - MUĞLA

Şiddet ramazan dinlemiyor

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, Burak Dayıoğlu isimli şahıs, borçlu olduğu kayınpederine, birlikte iş yaptıkları belirtilen arkadaşından aldığı çeki verdi. Ancak çek sahte çıkınca, damat ile kayınpeder arasında tartışma çıktı. Kavgaya dönen tartışmada silahlar konuştu ve kayınpeder, damadını silahla vurarak, öldürdü.


Edinilen bilgiye göre olay dün akşam saatlerinde Burak Dayıoğlu'nun ilçeye bağlı Gümbet beldesi Sadi Irmak Caddesi, Zeytin Sokak'taki ikametinde meydana geldi. İddiaya göre Burak Dayıoğlu, kayınpederi A.T'den (50) bir süre önce borç para alarak, birlikte iş yaptıkları söylenen arkadaşı Ufuk Y'ye kullanması için verdi.

Kayınpederinin alacağını istemesi üzerine Dayıoğlu, arkadaşından aldığı çeki, kayınpederine verdi. Ancak çek sahte çıktı. Bu nedenle A.T.'nin şikayeti üzerine 2 arkadaş emniyete çağırıldı ve ifadeleri alındı. Olay akşamı inşaatçılık işi ile uğraştığı öğrenilen damadı ile birlikte kaldığı belirtilen kayınpederi ve Ufuk Y. biraraya geldi.

2 arkadaşın yeniden borç para istediklerini öne süren ve sahte çek meselesi yüzünden daha önce kendilerinden şikayetçi olan A.T. ile damadı arasında tartışma başladı. Tartışmanın büyüyerek kavgaya dönüşmesi sonucu kayınpederi kargaşa anında damadının belindeki ruhsatlı silahı alarak ateş etmeye başladı. Ufuk Y.'nin olay yerinden kaçtığı belirtilirken, Burak Dayıoğlu başına ve vücuduna isabet 9 kurşunla ağır yaralanarak Universal Hospital Bodrum'a kaldırıldı.

Kendi silahı ile kayınpederi tarafından kurşun yağmuruna tutulan Dayıoğlu tüm müdahalelere rağmen kurtarılmadı. Olayın hemen sonrasında katil zanlısı A.T. Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek, teslim oldu. Zanlı, Bodrum Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra ifadesi alınmak üzere Asayiş Büro Amirliği'ne götürüldü.

Hastaneye kaldırılan eşine refakat eden ve eşinin tedavisi sırasında gözyaşı döken Şenay Dayıoğlu ise ölüm haberini alınca feryat etti. Olayı haber alarak hastaneye gelen Burak Dayıoğlu'nun diğer yakınları da gözyaşlarına hakim olamadı. Maktulün cesedi yapılan otopsisinin ardından Bitez Belediyesi'ne ait ambulans ile İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Dayıoğlu çiftinin 6 aylık bir bebeklerinin bulunduğu öğrenildi.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

İha
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2007 Çarşamba 04:51:33
Güncelleme :19 Eylül 2007 Çarşamba 13:41:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?