22
Mayıs
2024
Çarşamba
BODRUM - MUĞLA

Şiddetli yağmur yağışı sele neden oldu

Muğla'nın Bodrum ilçesinde akşam saatlerinde fırtına ile birlikte şiddetli sağanak yağmur yağışı sele neden oldu. Cumhuriyet Caddesi'ndeki işyerlerini su bastı. 

Güneyden esen rüzgarın akşam saatlerinden etkisini artırması ile birlikte gökyüzünü kara bulutlar kaplarken,fırtına ile birlikte şiddetli sağanak yağmur yağışı başladı. Yağışın başlamasından kısa bir süre sonra cadde ve sokakları yağmur suları kapladı. 

Kentin yukarı kesimlerinden gelen suların bir arada toplanması ilçe merkezinin sahil ve sahile yakın bölgelerinde sele neden oldu. Bir çok işyerini su basarken, bazı araçlar sürüklenme tehlikesi yaşadı. Sürücüler araçlarının sel sularına kapılmaması için çaba harcadı. Ellerinde fırçalarla işyerlerine su girmesini engellemeye çalışan esnaf, şiddetli yağışın etkisi ile başarılı olmadı. Bodrum Otogarı'nın bir bölümü de sular altında kalırken, caddelerde oluşan büyük su birikintileri de trafiği olumsuz etkiledi. Aniden şiddetini artıran rüzgarda Kumbahçe sahilinde bulunan şemsiyelerde uçtu. Yükselen dalgalar kumsala yosun yığdı. Yağmurun ve rüzgarın etkisini yitirmesinin ardından çevrede, sel suları ve denizden dalgalarla gelen özellikle naylon atıkların biriktiği gözlendi. Yağmur suyu kanallarının mazgallarının tıkanması nedeni ile yaşanan su birikintileri Belediye İtfaiye ve zabıta ekipleri ile vatandaşlarının gayretleri ile açıldı. Meydana gelen arızalar nedeni ile elektrik kesintileri yaşandı.Alt yapı
yetersizliği ve ilgililerin yeterli önlem almadığı için su baskınları yaşadıklarını savunan esnaflar Belediye'ye veryansın etti. 

Bodrum'da son 24 saat içerisinde metre kareye 43 kilogram yağış düştüğü, bu yağışın 39 buçuk kilogramının 36 dakika süren son yağmur yağışında gerçekleştiği öğrenildi. Öte yandan geçtiğimiz yıl ekim ayında metre kareye düşen yağış miktarının 40 kilogram olduğu bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2007 Salı 09:55:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?