19
Mayıs
2024
Pazar
BODRUM - MUĞLA

Şikayet dinlemeye gitti, aşık oldu

Muğla'nın Bodrum ilçesinde polis memuru Ali Koçin ve şikayetini dinlemeye gittiği Samime Siyah, aralarında başlayan aşkı ilçe emniyet müdürlüğündeki nikah töreni ile taçlandırdı.

Bir otelde çalışan Samime Siyah (30), yaklaşık 1 yıl önce 155 Polis İmdat telefonunu arayarak rahatsız edildiği yönünde ihbarda bulundu. Konuyla ilgilenmesi için şuan İlçe Emniyet Müdürlüğü Koruma Büro Amirliği'nde görevli polis memuru Ali Koçin (36) görevlendirildi.

Bayanın şikayetini dinleyen polis memuru ile bayanın arasında ilerleyen süreçte başlayan arkadaşlık aşka dönüştü ve evlenmeye karar verildi. Ali Koçin'in yaşantısındaki bu gelişmeyi paylaştığı mesai arkadaşları da "Nikahını ilçe emniyet müdürlüğünde kıydıralım" diyerek onu ikna etti.

Gelin arabası ile Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gelen damat ve gelin, toplantı salonunda kıyılan nikahla hayatlarını birleştirdi. Damadın nikah şahitliğini Bodrum İlçe Emniyet Müdürü Niyazi Turgay, gelinin nikah şahitliğini de çalıştığı otelin genel müdürü yaptı.

GELENEK BOZULMADI

Polis memurlarının özellikle görev yaptıkları karakollarda kıyılan nikahlarında görülmeye alışılagelen gelin ve damada kelepçe takma geleneği Ali Koçin ve Samime Siyah'ın nikah töreninde de unutulmadı. Nikah töreninde İlçe Emniyet Müdürü Niyazi Turgay ve Koçin'in mesai arkadaşları gelin ve damadı tebrik ederek hediyelerini verdi. Gelin ve damada yüzüklerini takarak kurdeleyi kesen Emniyet Müdürü Niyazi Turgay "Bu hiç ayrılmamız için" diyerek, bir de kelepçe taktı. Ancak kelepçenin anahtarı bir süre bulunamadı. Bu durum şaşkınlık yaşatırken, bunun da bir espri olduğu anlaşıldı.

HEMŞEHRİ YAKINLAŞMASI

Nikah töreninin ardından Koçin çifti, mesai arkadaşları tarafında yaptırılan pastayı kesti. Çiftin mutlulukları yüzlerinden okunurken, Ali Koçin ile Samime Siyah'ı nikah masasına getiren aşklarında, hemşehri olmalarının büyük payı olduğu anlaşıldı.

Ali Koçin tanışmalarını anlatırken "Bir şikayet konusu oldu. Ben görevlendirildim. Gittiğimde hanımefendi daha sonra şikayetinden vazgeçtiğini söyledi. Nereli olduğunu sorduğumda 'Trabzonluyum' dedi. Bende 'Hemşehriymişiz' diyerek bir sıkıntısı olursa beni arayabileceğini belirterek, telefon numaramı verdim. Böylece tanıştık ve bu sürece geldik. Çok mutluyum. Sayın müdürüme ve arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.

Gelin ise "Ali Bey'i tanımadığım için çok mutluyum. Bir konuda şikayetçi olmuştum. O gelmişti. Trabzonlu olduğumuzu ilan etmiştik. Arkadaşlığımız aşka dönüştü ve evlenmeye karar verdik" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2009 Cuma 09:34:28
Güncelleme :3 Temmuz 2009 Cuma 09:45:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?