19
Mayıs
2024
Pazar
BODRUM - MUĞLA

Silah verip, balon aldılar

Turgutreis Belediyesi, Turgutreis Yıldızlar Çocuk Kulübü, Turgutreis Gönüllüler Derneği ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte "Silah oyuncak, savaş oyun değildir" kampanyası düzenledi.

Etkinlikte 600 adet oyuncak silah toplandı. Dünyadaki tüm savaşlara ve silahlara karşı, "hayır" demek, Türkiye’de yaşayan çocukların, savaşlara ve silahlara olan tepkilerini gösterebilmeleri ve tüm dünya çocuklarına barış mesajı iletebilmeleri için düzenlenen "Silah oyuncak, savaş oyun değildir!” adlı etkinlikte, çocukların getirdiği 600 oyuncak silah karşılığı çocuklara çeşitli hediyeler verildi.

Atatürk Meydanı’nda yapılan etkinliğe aileleriyle birlikte yaklaşık 500 çocuk katıldı. Turgutreis Yıldızlar Çocuk Kulübü öğrencilerinin bir gösteriyle renklendirdiği kampanyada 600 oyuncak silah toplandı. Toplanan silahlar karşılığında çocuklara çeşitli hediyeler verildi, silahlar ise Turgutreis Belediye Başkanı Ali Server Yazgan ve çocuklar tarafından yakıldı. Başkan Ali Server Yazgan,” Toplumun aile, devlet, emniyet, sivil toplum kuruluşları ve eğitim birimleri gibi tüm birimlerini bu konuda mücadelemize ortak olmaya davet ediyoruz. Masum bir kelime olan oyuncağın, ürkütücü bir kelime olan silahla yanyana kullanılmaması gerektiğini düşünüyor ve bireysel silahsızlanma mücadelemize oyuncak silahla başlıyoruz. Çocuklarımızı şiddetten arındırmak için ayrıca geçtiğimiz günlerde İnönü stadyumunda ve İzmir’de bir ilkokul öğrencisinin arkadaşını bıçaklayarak öldürmesi olayını protesto etmek amacıyla gerçekleştirdiğimiz bu kampanyayı ileride de tüm halkımızın desteklemesini bekliyoruz” dedi.

Oyuncak silahlarını teslim edip yakan çocuklar, bundan sonra silahlarla oyun oynamayacaklarını belirterek, tüm çocuklara aynı şekilde davranmaları konusunda mesajlar verdi. Düzenlenen kampanyanın 3 milyar liraya mal olduğu öğrenildi.


Kenthaber
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2004 Pazartesi 15:22:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?