26
Mayıs
2024
Pazar
BODRUM - MUĞLA

Sulak alanlar hepimizin

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Bodrum İlçe Koordinasyon Kurulu, Deniz Ticaret Odası Bodrum Temsilciliği ve Maviyol Girişimi tarafından "2 Şubat Dünya Sulak Alanlar Günü" münsabetiyle bir toplantı düzenledi.

TMMOB Bodrum Koordinasyon Kurulu ve Deniz Ticaret Odası Bodrum Temsilciliği ve Mavi Yol Girişimi tarafından Bodrum Ticaret Odası'nda bir toplantı düzenlendi. Toplantıda, Peyzaj Mimarları Odası Muğla İl Temsilcisi Hülya Yolcubal tarafından okunan ortak açıklamada, sulak alanların flora ve faunanın yaşam ortamları ve yeryüzündeki su rejiminin merkezi olduğu belirtilirken, zincir halkasından birinin koparıldığında doğal döngünün ortadan kalkacağı ve yaşamın sıfırlanacağı ileri sürüldü.

Sulak alanların ekonomik bir değer olduğu ve uygarlıkların beşiği olduğuna değinilen açıklamada, "Dünyanın yüzde 70'inin su olmasına karşın tüm dünya için içilebilir su miktarı, kaynakların yüzde biridir. Sulak alanlar, taban sularının zenginleşmesini sağlar. Bu bilimsel gerçekler ortada iken sulak alanlarımızdaki su kaybının, taban sularımızın da yok oluşunu tetikleyeceği unutulmamalıdır. Sulak alanlar, su baskınlarını engeller. Sulak alanlar, turizm gelir kaynağıdır. Son yıllarda tüm dünyada gelişen ekolojik turizm bir olgu haline gelmiştir. Sulak alanların korunmasının ülke ekonomisindeki vazgeçilmezliğini unutmamalıyız. İnsanlarımızın doğayla iç içe olabileceği, dinlenme ve eğlence alanlarını ellerinden almak kimsenin tekelinde olmamalıdır. Sulak alanları korumak lazımdır. Aksi takdirde doğa, acımasızlığını gün be gün olası felaketlerle göstermeye devam edecektir" denildi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2009 Salı 09:34:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?