23
Mayıs
2024
Perşembe
BODRUM - MUĞLA

Tankerciler kontak kapattı

Bodrum'da, otellere su taşıyan tanker sürücüleri yaşanan sorunlar nedeniyle eylem yaptı.

Kamyonlarını yol kenarına park eden sürücüler, belediye ve kaymakamlıktan yaz başında kendilerine verilen bölgelere su taşıdıklarını fakat şehir içerisine tanker girişi yasak olduğu için sürekli ceza yazıldığını ileri sürdü.

Bodrum'un Gümbet başta olmak üzere birçok bölgesindeki büyük otellerin su ihtiyacını karşıladıklarını belirten tanker sürücüleri, kontak kapatarak yetkilileri daha duyarlı olmaya davet etti. Bodrum'da 100 civarında tanker çalıştığını ifade eden Haksu Firması yetkilisi Murat Özkaya, "Bize belediye tarafından su gitmeyen bölgeler bildirildi. Bizler de bu otellere su taşımaya başladık fakat daha sonra bir çok su kuyusu ruhsatsız olduğu gerekçesiyle kapatıldı. Ardından İlçe Trafik Komisyonu kararıyla tankerlerin şehir içine girmesi yasaklandı. Bazı arkadaşlarımıza günde 7-8 defa trafik cezası kesiliyor. Bodrum turizminde böyle büyük bir su sorunu varken bize karşı yapılan bu çalışmaya anlam veremiyoruz" dedi.

Kontak kapatan tanker sürücüleri araçlarındaki suları boşaltarak tepkilerini gösterdi. Suların altına giren bazı şoförler kendilerini ıslatarak yetkilileri protesto etti.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2005 Salı 16:17:36
Güncelleme :6 Temmuz 2005 Çarşamba 18:26:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?