16
Mayıs
2024
Perşembe
BODRUM - MUĞLA

Tarım arazilerindeki yangında zeytin ağaçları yandı

Muğla’nın Bodrum İlçesi'ne bağlı Yakaköy ve Yokuşbaşı semtlerinde çıkan tarım arazilerindeki yangında yüzlerce asırlık zeytin ağaçları yanarak kül oldu. Elektrik tellerinden çıktığı tahmin edilen yangın kısa zamanda evleri de tehdit etti. Tatil sitelerine 100 metre kadar yaklaşan yangında facia son anda önlendi.

Bodrum Yakaköy’de bugün öğle saatlerinde çıkan yangın şiddetli rüzgarın da etkisiyle kısa zamanda Dereköy ve Ortakent- Yahşi beldelerindeki tarım arazilerine sıçradı. Elektrik tellerinin birbirine çarpmasıyla oluşan kıvılcımların kuru otları tutuşturmasıyla başlayan yangın asırlık zeytin ağaçlarının bulunduğu tarım arazilerinde etkili oldu.

Ortakent- Yahşi Belediye Başkanı Mehmet Kocadon Bodrum Orman İşletme Şefi Doğan Demir, Jandarma Bölük Komutanı Binbaşı Metin Alkaya’nın söndürme çalışmalarını yönlendirdiği yangına 30 jandarma, 40 orman işçisi, 60 köylü çevre inşaatlardaki 40 inşaat işçisiyle bir helikopter 12 itfaiye aracı, 6 arazöz, 8 traktör, 4 beton mikser kamyonları ve 8 iş makinesi müdahale etti.

Okullarından dönen ilköğretim okulu öğrencileri de çalı çırpılarla alevleri söndürmeye çalıştı. Yaklaşık 4 hektarlık tarım arazisinin zarar gördüğü yangında 400’ün üzerinde zeytin ağacı yandı. Alevlerin Ortakent-Yahşi Beldesi'ndeki tatil siteleri ve konutlara 100 metre kadar yaklaşması ve tehlike yaratması itfaiyenin zamanında önlem alması nedeniyle son anda önlendi.

Yaklaşık 3 saat süren yangında asırlık zeytin ağaçlarının kül olduğunu belirten Başkan Mehmet Kocadon, “En büyük üzüntümüz yarımadada en eski ve en yaşlı zeytin ağaçlarının yanarak kül olması. Site ve evlere kadar yaklaşan yangında can ve mal kaybı olmaması en büyük tesellimiz. 48 saat nöbet tutarak soğutma çalışmalarını sürdüreceğiz” dedi.

Bu arada, Yokuşbaşı’nda yine elektrik tellerinden çıktığı tespit edilen yangında yarım hektarlık ormanlık alan yandı. Yangın orman ekiplerinin müdahalesiyle büyümeden söndürüldü.

DHA
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2007 Pazartesi 18:10:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?