30
Mayıs
2024
Perşembe
BODRUM - MUĞLA

Tavla şampiyonunu buldu

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bu yıl 3'ünsü düzenlenen WBF (World Bridge Federation) - Türkiye Bodrum Açık Tavla Şampiyonası ödül töreni ile sona erdi.

43 ülkede faaliyet gösteren WBF'ye 2000 yılından itibaren dahil olan Türkiye'de, bu konudaki çalışmaların yapıldığı 6 merkezden biri olan Bodrum'daki şampiyona modern, arena, jackpot, danışman çiftler, bayanlar özel ve geleneksel tavla olmak üzere 6 kategoride yapıldı. Turnuvanın şampiyonunun belirlendiği ana kategori olan "Geleneksel tavla" turnuvasında Bursa'dan Eyüp Durmuş birinci oldu.
Geleneksel tavlada Bodrum'dan Ümit İlik 2., İstanbul'dan Kemal Aksu'da 3. oldu. Farklı illerden 7'si bayan 65 tavla severin kıyasıya mücadele ettiği şampiyona, dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ile sona erdi. Geleneksel tavlada dereceye girenler ödüllerini WBF- 2007 Türkiye Modern Tavla ve 2008 Avrupa danışman çiftler birincisi George Simpson verdi.

Diğer kategorilerde ise dereceye girenlere ödülerini WBF Türkiye Temsilcisi Arda Fındıkoğlu ile önceki yıllarda şampiyonalarda dereceye giren ve Bodrum'daki organizasyona katılanlar tarafından verildi. Türkiye'de 30 şehirden bin 500 üyesi olan WBF Türkiye'nin Bodrum Lig Direktörü Mehmet Dağoğlu, şampiyonanın çekişmeleri olduğu kadar oldukça da güzel geçtiğini söyledi. Delfi Otel'deki ödül törenine katılan tavla severler, ödül töreni sonunda hatıra fotoğrafı çektirdi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2008 Pazartesi 13:33:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?