22
Mayıs
2024
Çarşamba
BODRUM - MUĞLA

Tecavüzcü babaya hesap sordu

MUĞLA’nın Bodrum İlçesi'ne bağlı Göltürkbükü Beldesi, kızını 4 yıldır görmeyen bir babanın yakarışları karşısında, hakaretler yağdıran genç kızın feryatlarıyla yankılandı.

“Kızım ne olur seni ayda bir kez olsun görmeme izin ver” diyen babası Ramazan Y.'ye, kızı Y.'nin gözyaşları içinde, “Amcanın 12 yaşındaki kızına, 14 yaşındaki oğluna tecavüz ettin. Yetmiyormuş gibi bir de evini yakarak amcanı öldürdün. Sana nasıl dönerim? Defol git buradan. Senin kanını bile taşımak istemiyorum, yüzünü görmek istemiyorum. Çocuklara tecavüz eden babayı istemiyorum” diye bağırması yürekleri sızlattı.

Bodrum’da özel bir firmada güvenlik görevlisi olarak çalışan 43 yaşındaki Ramazan Y., 15 yıl önce evlenip 2 yıl sonra boşandığı Şenay Uyar (33) ve 4 yıldır görmediği 14 yaşındaki kızı Y.Y.'yle Göltürkbükü Beldesi'nde karşılaştı. Kızının velayetini alan ve şu anda Ali Uyar'la evli olen eski eşi Şenay Uyar'ı, mahkeme kararı bulunmasına karşın kendisine kızını göstermemekle suçlayan Ramazan Y., onunla tartışmaya başladı.

Bu sırada kızına da “Kızım ne olur seni ayda bir kez olsa da görmeme izin ver” diyen babaya, Y.Y.'nin yanıtı çok sert oldu. Bir anda gözyaşlarına boğulan ve sinir krizi geçiren Y.Y. “Amcanın 12 yaşındaki kızına, 14 yaşındaki oğluna tecavüz ettin. Yetmiyormuş gibi bir de evini yakarak amcanı öldürdün. Sana nasıl dönerim? Defol git buradan. Senin kanını bile taşımak istemiyorum, yüzünü görmek istemiyorum. Çocuklara tecavüz eden babayı istemiyorum” diye bağırdı.

“GEÇMİŞİNİ BİLMİYORDUM”
Eski eşi Ramazan Y.'nin, kızını göstermek istemediği yolundaki iddiasının doğru olmadığını belirten anne Şenay Uyar, “Evlenmeden önce Ramazan’ın geçmişini bilmiyordum. Evlendikten sonra bana kötü davranmaya başladı. Geçmişte yaptıklarını da öğrenince boşandık. Kızımı daha önce iki yeğenine tecavüz eden, amcasının evini yakarak öldüren bir adamın eline bırakamazdım. Benim görüştürmek istemediğim doğru değil. Kızım kendisi babasıyla görüşmek istemiyor” dedi.

“CEZAMI ÇEKTİM”
Tecavüz olaylarının doğru olduğunu, ancak amcasının eviyle birlikte yanmasıyla ilgisinin bulunmadığını ileri süren Ramazan Y. ise, 8 yıl cezaevinde yatarak cezasını çektiğini belirtti. Mahkemenin hafta sonlarında ve bayramlarda kızını görmesine izin verdiğini kaydeden Ramazan Y., kızına dönerek, “Annen seni bana karşı kin ve nefretle yoğuruyor. Geçmişte yaptıklarımın cezasını çektim. Kızım, seni hiç olmazsa haftada bir, ayda bir göreyim. Ne olur izin ver. Sen benim öz kızımsın, sensiz yapamıyorum” diye yakardı.

Babasının yakarışlarına aldırış etmeyen Y.Y. ise, üvey babası Ali Uyar ve annesi Şenay Uyar'la birlikte arkasına bile bakmadan uzaklaştı.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 30 Mart 2007 Cuma 21:56:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?