18
Mayıs
2024
Cumartesi
BODRUM - MUĞLA

Tekfen Flarmoni Orkestrası Bodrum Kalesi'nde konser verdi


Bodrum Belediyesi tarafından organize edilen "Bodrum Belediyesi 2. Uluslararası Sanat Günleri" kapsamında Tekfen Flarmoni Orkestrası konser verdi.

Çok uluslu yapısıyla her zaman farklı bir repertuarla izleyicilerinin karşısına çıkan Tekfen Flarmoni Orkestrası, gecede Türk bestekarların eserlerinin yanı sıra klasik müziğin önemli eserlerine de yer verdi. Şef Saim Akçıl'ın yönetimdeki konsere Rus İnna Akulinika, İsrailli Yinon Muallem ve Türk müzisyenler Osman Tokcan ve Göksel Baktagir solist olarak katıldı.

Konserin ilk bölümünde Nevid Kodallı'nın 'Telli Turna', Vivaldi'nin 'Mevsimler-Yaz', Sarasate'nin 'Navarra İki Keman Orkestra İçin' ve Karayev'in 'Ayşe' adlı eserleri seslendirilirken, programın ikinci yarısında Çaykovski'nin 'Adogio Cantabilee Con Moto', Rahmaninov'un 'Gipsy Dance', Shenderer'in 'Along The River', Göksel Baktagir'in 'Dalgalar' adlı eserleri seslendirildi. Orkestra, kapanışta ise anonim eserinden 'Nihavend Longa'yı seslendirdi.

Bodrum Belediyesi tarafından organize edilen Uluslararası Sanat Günleri, 3 Temmuz Pazar akşamı saat 21.30'da Özlem Tekin konseriyle son bulacak.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2005 Cumartesi 15:13:39
Güncelleme :4 Temmuz 2005 Pazartesi 16:12:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?