19
Mayıs
2024
Pazar
BODRUM - MUĞLA

Tekne karaya oturdu

Muğla'nın Bodrum ilçesi açıklarında kayalık bölgede karaya oturan yelkenli teknedeki 2 kişiyi Sahil Güvenlik ekipleri kurtardı.

Edinilen bilgiye göre, Turgutreis'ten Göcek'e yola çıkan Aria isimli yelkenli, Akyarlar Fenerburnu açıklarında motor arızası sonucu sürüklenerek Paşakayalığı'nda karaya oturdu. Aria isimli teknenin kaptanı Hüdayi Özkayaş (46) ve yanında bulunan bir denizci Yusuf Kayaoğlu (31) haber verdikleri Sahil Güvenlik Ekipleri tarafından kurtarıldı. Özel bir yat firmasına ait olduğu öğrenilen yaklaşık 10 metre uzunluğundaki tekne ise karaya oturduğu yerden rüzgar nedeni ile kurtarılamadı.

Karaya oturan teknenin ait olduğu yat firmasında teknik müdür olarak görev yaptığını belirten Kaptan Hüdayi Özkayaş teknenin Göcek'teki ofislerine transferini yapmak için Turgutreis'te bulunan marinadan yola çıktıklarını söyledi. Özkayaş "Marinadan çıktıktan yarım saat sonra motorlar stop etti. Hemen demir attım ancak rüzgarın ve dalganın etkisi ile tekne demir tarayarak sürüklendi. Tekne, Paşakayalıkları'na çarptı ve kayalıklara oturdu. Sahil Güvenliğe ve marinaya haber verdim. Önce Sahil güvenlik ekipleri geldi. Arkasından marinanın palamar botu geldi. Palamar botu ile tekneyi yerinden oynatamadık. Sahil güvenlik botuna binerek marinaya döndük" dedi.

Teknede, muhtemelen büyük hasar meydana geldiğini belirten kaptan "Teknemizi kurtarmak için rüzgarın durmasını beliyoruz. Sancak bordo altında muhtemelen büyük hasar gördü ve rüzgar nedeni ile tekne sürekli kayalıkların üzerine yükleniyor" dedi.

Öte yandan verilerin, arızanın çok çabuk giderilebilecek durumda olduğunu gösterdiğini ancak hava şartlarının bu şansı vermediğini söyleyen kaptan "Korkmadım dersem yalan olur" derken marina botunun da destek verdiği çalışma sonucunda yanındaki diğer denizci ile birlikte Kıdemli Başçavuş Rıza Bayrı komutasındaki TCSG 11 nolu bot ile karaya çıkarıldı.

Teknenin hava şartlarının imkan verdiği bir zamanda kurtarılacağı kaydedildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2009 Perşembe 16:24:20
Güncelleme :16 Nisan 2009 Perşembe 23:10:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?