20
Mayıs
2024
Pazertesi
BODRUM - MUĞLA

Terör tatbikatı nefes kesti

Milas-Bodrum Havalimanı’nda havada veya pistte meydana gelebilecek herhangi bir kazaya veya bombalı saldırılara karşı uygulanacak senaryo başarıyla tatbik edildi.

Milas-Bodrum Havalimanı Mülki Amiri ve Milas Kaymakamı Hulusi Doğan’ın gözetiminde gerçekleştirilen tatbikat başarıyla uygulandı. Birinci senaryoya göre havalimanı içinde meydana gelen uçak kazası için kurtarma ve yangın söndürme tatbikatı yapıldı. Senaryoya göre havalimanına 10 mil mesafede motorunda yangın çıkan uçak, kule ile telsizle haberleşerek 6 dakika sonra limana inebileceğini belirtti. Kuleden alarm haberini ve uçağa ait bilgileri alan Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Milas-Bodrum Havalimanı İtfaiye Şefliği, alana motoru yanarak indiği kabul edilen uçağa ilk müdahaleyi köpük, su ve kuru tozla yaparak yangını kısa sürede söndürdü. Olay sırasında yaralı olarak kurtarılan yolcu ve mürettebata ilk müdahale yapıldı. Tatbikata 2 kuru kimyevi tozlu, 3 adet köpük sistemli, 1 adet kurtarma aracı olmak üzere toplam 6 itfaiye aracı, 4 ambulans ve sağlık personeli katıldı.

DHMİ Milas-Bodrum Havalimanı İşletme Müdürü Mehmet Erbuğ ve Havalimanı Emniyet Müdürü Abidin Yenilmez, tatbikatın başarıyla tamamlanmasının ardından ikinci tatbikatı uyguladı. İkinci senaryoya göre havalimanında bir bavulda bomba olduğu ihbarı alındı. Emniyet tedbirleri alınan uçaktaki yolcular tahliye edildikten sonra bomba uzmanı valizi kontrol etti. Yapılan kontrolde içinde bomba olduğu tespit edilen valiz, olay yerinden uzaklaştırılıp bomba imha çukurunda fünye ile patlatıldı.
Tatbikatları izleyen Kaymakam Hulusi Doğan, tatbikatın ardından tüm personeli tebrik ederek, "Her zaman başarılı olmak için hazırlıklı olmalıyız" dedi. Doğan, ayrıca 2004 sezonunda iç ve dış hatlarda toplam 10 bin 210 uçak seferiyle 2 milyon yolcu taşındığını açıkladı.

Bodrum
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2004 Perşembe 12:23:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?