17
Mayıs
2024
Cuma
BODRUM - MUĞLA

Turgutreis, Mavi Buluşma resim sergisine ev sahipliği yapıyor

Turgutreis Belediyesi’nin organizasyonunda gerçekleştirilecek olan Mavi Buluşma resim sergisi bugün açıldı. Marmara Sanat Grubu ile gerçekleştirilen sergi, Marmara Üniversitesi bünyesinden gelen plastik sanatların resim dalında etkinlik gösteren sanatçılar tarafından oluşturuldu. 2001 yılında yine Turgutreis Belediyesi’nin organize ettiği “Sarnıçta Sanat” sergisini açan grup bu yıl Belediye öncülüğünde D-Marin’de sergilerini gerçekleştirecek.
Sergi 30 Temmuz' a kadar açık olacak.

“Mavi Buluşmayı” gerçekleştirecek sergi sanatçıları Ahmet Özol, Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim görevi yanı sıra 1979’dan bu yana karma ve kişisel sergilerle sanat etkinliğini sürdürüyor. Ceylan Mutlu, GSB Resim Derneği Yönetim Kurulu ve Marmara Sanat Kurulu üyesi. Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Resim Ana Sanat Dalı Bölümü mezunu. 5 kişisel sergi ve 20 den fazla karma sergi açtı. Veli Sapaz, M.Ü. Atatürk Eğitim Fakültesi Resim Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yaptı.1998 yılında emekliye ayrıldı. Çalışmalarını İstanbul Maltepe’deki özel atölyesinde sürdürmektedir. Basri Erdem, Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümünde profesör olarak görevine devam ediyor.Avusturya, Yunanistan, Moldova gibi yurt dışı sergileri oldu. Feyza Alemdar, Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakultesi Resim-İş bölümünden mezun oldu.İstanbul Güzel Sanatlar Derneği’nin de üyesi olan sanatçı, resim çalışmalarına halen kendi atölyesinde devam etmekte. Çok sayıda grup ve karma sergiye katıldı.
Oya Bilginoğlu, İstanbul Basın Yüksek Okulu mezunu. 1984 ‘de Ressam Mehmet Pesen ve Mahir Güven’le resim çalışmalarına başladı.1990’da MİD Sanat Galerisini kurdu ve yönetti. Şu anda çalışmalarını AC Grubu ile sürdürmekte.
Marmara gurubu 10 gün içerinde Turgutreis Günbatımı Plajlarında açık alanda günbatımı çalışmaları sergileyecekler



Ayşegül Ülkü
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2004 Salı 17:24:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?