16
Mayıs
2024
Perşembe
BODRUM - MUĞLA

Turgutreis'in dev projeleri 2008'de

Bodrum’un en hızlı gelişen turizm beldesi Turgutreis’in çehresini değiştirecek olan büyük yatırımlı projeler 2008 yılında ihaleye çıkıyor. Turgutreis’e, modern turistlik otopark, yeni hal çarşısı, iş merkezleri ve yeni belediye hizmet binasının yapılacağı projenin hayata geçirilmesi için 2008 yılı bekleniyor.

Proje doğrultusunda, şu anki mevcut Belediye Binası yıkılacak, yine şu an hizmet vermekte olan turistlik otogara taşınacak. Otogar binası da yıkılarak yerine içerisinde kapalı otoparkın, sinema salonlarının, kültür sarayının, sergi salonlarının, kütüphanelerin bulunacağı yeni modern Belediye Binası yapılacak. Yıkılan otogar binası ise, şu an Kadıkalesi mevkiindeki Turgutreis Belediyesi Kademe Servisi’nin bulunduğu yere taşınacak. Kadıkalesi’ne yapılacak olan yeni modern turistlik otogar, yaz aylarında çok sayıda yabancı turisti ağırlayan beldenin otantik dokusuna katkıda bulunacak. Yine proje kapsamında, mevcut Hal Çarşısı yıkılarak yerine beldenin otantik dokusunu bozmadan, daha az beton yapının olduğu, bol yeşil alanın bulunduğu yeni modern çarşı yapılacak. Yeni yapılacak olan hal çarşısının içinde 400 araçlık otopark ve iş merkezleri yer alacak.

Uzun yıllardır üzerinde çalışılan ‘Turgutreis Çağdaş Kent Gelişim Projesi’nin hayata geçirilmesi için artık son aşamaya geldiklerini belirten Turgutreis Belediye Başkanı Ali Server Yazgan, “Daha önce 3 projeyi aynı anda Yap-İşlet-Devret modeli ile yapmayı düşünürken, sonraki gelişmeler bizim fikrimizi değiştirdi. Otogarı kendi imkanlarımızla yapmaya karar verdik. Projeler bitti, Turgutreis Kent Gelişim Projesi’ni İller Bankası 2008 yatırım projesi kapsamına aldı. 2008 yılının başında ihalesi yapılacak, 18 ayda bitirilecek. Projeye şu anki mevcut otogardan başlanacak. Şu anki mevcut otogar boşaltılıp yıkılacak ve oraya belediye hizmet binası yapılacak.

Belediye hizmet binasının yapımı ile ilgili yani eski otogarın olduğu yeri kat karşılığı vermeyi planlıyoruz ve ciddi tekliflerde geldi. Belediye hizmet binası bitirildikten sonra, şu anki mevcut belediye binası yıkılıp hal çarşısıyla birlikte o da kendi içinde kat karşılığı modeli ile verilmesi planlanıyor. Bu proje belediyemiz için daha iyi ve daha yararlı oldu, çünkü eski projeye göre otogarı yapan firmaya vermeyi planlıyorduk ancak şimdi otogarı kendi imkanlarımızla yapacağız ve buradan ciddi gelirler bekliyoruz” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2007 Salı 17:33:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?