22
Mayıs
2024
Çarşamba
BODRUM - MUĞLA

Turizme yüz eğitimli personel

Muğla'nın Bodrum ilçesinde turizm sektörüne kazandırılan yüz personelin sertifika törenine katılan Muğla Valisi Lütfi Yiğenoğlu, turistin kalitelisini eğitilmiş personelin çektiğini söyledi. 

Finansbank KOBİ Bankacılığı sponsorluğu ile Bodrum Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (BOYD) ve Bodrum Turizm Eğitim Derneği'nin (TUREDER) organizasyonu ile gerçekleştirilen "Yetişkinlere Yönelik Turizm ve Otelcilik Beceri Kazandırma Eğitimleri" projesi kapsamında, başarı gösteren lise mezunu yüz gence sertifikaları düzenlenen törenle verildi. Dün akşam Bodrum Princess Otel'de düzenlenen törene, Muğla Valisi Lütfi Yiğenoğlu, Bodrum Kaymakamı Abdullah Kalkan, bazı belde belediye başkanları, BOYD Başkanı Serdar Karcılıoğlu, TUREDER Başkanı Erdem Uyanık, Finansbank KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Bekir Dildar ve çok sayıda turizm işletmecisi katıldı. 

Muğla merkezli olmak üzere pilot bölge seçilen Elazığ ve Bingöl illerinden yerel yöneticilerin destekleri ile eğitim programına katılarak sınavlarda başarılı olan yüz genç, sektörün en çok ihtiyaç duyduğu nitelikli ara eleman olarak turizme kazandırıldı. İsviçre Turizm Eğitim Sistemi standartlarında hazırlanan eğitimler 3 ay süreyle Bodrum'da gerçekleştirildi. 

Törende konuşan Muğla Valisi Lütfi Yiğenoğlu, "Kaliteli turizm yapan diğer ülkeler içerisinde en büyük eksiğimiz ürünümüzü paketten çıkarmak. Bunun için öncelikle turizmin temeli olan eğitime önem vermek zorundayız. Çünkü turistin kalitesini eğitilmiş personel çeker. Eğer bir personel eğitimden yoksun ise istediğiniz kadar ürününüz olsun bunu satamazsınız. Bunu değerlendiremezsiniz" dedi. 

Birçok tarihi değeri olduğunu belirttiği Muğla genelinde 131 koy bulunduğunu söyleyen Vali Yiğenoğlu, "Bu bir il için çok büyük bir zenginlik. Tarih fışkırıyor. Eğer biz buraya gerçekten iyi bir turizm hareketi getiremezsek o tarih tarihe gömülü kalır. Allah buraya her şeyi vermiş. Biz insanlar olarak bunu işlememiz lazım. İşte bu pırıl pırıl gençlerimiz Muğla'nın turizmini güçlendirecek. Enflasyonla tek mücadele olmasa da en önemli mücadelenin turizm olduğuna inanıyorum. Çünkü bu kadar yatırım bir bölge için çok büyük bir imkan. Hakikaten bu turizmcileri, yatırımcıları kutlamak lazım" diye konuştu. 

Türkiye'de turizm sektöründe çalışanların yüzde 87'sinin mesleki bir eğitim almadan çalıştığını savunan Finansbank KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Bekir Dildar ise, "Bu durum sektördeki hizmet kalitesinin istenen düzeye ulaşamamasının en önemli nedenlerinden biri. Oysa ki turizm sektörü, ülkemizin coğrafi özellikleri ile tesis yeterliliği açısından değerlendirildiğinde, ekonomimize katkıda bulunabilecek en önemli sektörlerin başınca geliyor" şeklinde konuştu. 

Finansal destek sağlamanın yanı sıra sosyal destek sağlamak amacı ile organizasyonlar yapıp, eğitimlere katkıda bulunmaya gayret gösterdiği bildirilen bankanın Akdeniz Bölgesi'nde turizm sektörüne kredi anlamında 1 milyar YTL finansal destek sağladığı belirtildi. Öte yandan bilgi ve becerileri geliştirilerek turizm sektörüne kazandırılan yüz ara elemanın sertifika töreninin yapıldığı günün bankanın faaliyetine başlayışının 20. yılı olduğu öğrenildi. 

Düzenlenen törende, temsili olarak servis, ön büro, kat hizmetleri ve mutfak bölümleri ile eğitim programı birincisine sertifikalı verildi. Birincilikleri Bingöl ve Elazığ illerinden katılan gençler alırken, eğitim programı birincisi Yunus Sönmez, servis bölümünde Ali Şimşek, ön büroda Volkan Zorlu, kat hizmetlerinde Mehmet Taşdemir ve mutfak bölümünde Abdullah Yanık bölüm birincisi oldular. Yemekli olarak düzenlenen törende servis elemanı olarak yetiştirilen personel, ay yıldızlı tişörtle davetlilere servis yaptı. Tören sonunda salondakiler toplu halde hatıra fotoğrafı çektirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2007 Cumartesi 12:54:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?