20
Mayıs
2024
Pazertesi
BODRUM - MUĞLA

Türkoğlu NBA tecrübelerini anlatacak

Milli Basketbolcu Hidayet Türkoğlu, Muğla'nın Bodrum ilçesinde kendi adını taşıyan basketbol okulunda, öğrencilerle birlikte kampa girdi.


NBA takımlarından Orlando Magic'te başarılı bir sezon geçiren Milli Basketbolcu Hidayet Türkoğlu, bir hafta sürecek olan kampa katılmak için Bodrum'a geldi. Marmara Koleji Kapalı Spor Salonu'nda antrenman yapan Türkoğlu, NBA tecrübelerini öğrencilerle paylaştı. Öğrencilerin yoğun ilgisi ile karşılaşan Milli Basketbolcu Türkoğlu, öğrencilere basketbolun temel kuralları hakkında bilgi vererek, öğrencilerin antrenmanlarını izledi.
Türkoğlu yaptığı açıklamada, amaçlarının kendi adını taşıyan okul ile, geleceğin basketbolcularını yetiştirmek olduğunu söyledi. 1 hafta sürecek kamp boyunca öğrencilerin basketbol ve yüzme konularında eğitim göreceğini kaydeden Hidayet Türkoğlu, "Çocuklara basketbol ve yüzme sporunu sevdirmek amacıyla kurduğumuz okul başarıyla devam ediyor. Katlım ve ilgiden memnunuz. Amacımız, buraya gelen gençlerimize ve kardeşlerimize en iyi şekilde destek olup, onların spor ve basketbol yaşantılarına olumlu bir katkı
sağlamaktır. İnşallah herkes memnun olur ve bizde istediğimiz noktalara en iyi şekilde erişiriz" dedi.


Kampın bir hafta süreceğini ayrıca gündüz süren basketbol eğitiminin ardından öğrencilere yüzme kursları da verileceğini aktaran Türkoğlu, "Bu sıcak havada onları gerek boy olarak, gerekse de zinde tutmamız için, basketbol antrenmanlarından sonra, onları yüzme derslerinde ağırlayacağız. Günde çift idman ve havuzla, çocuklarımıza iyi bir hafta geçirmeye çalışıyoruz. İnşallah herkes memnun olur ve bunu önümüzdeki yıllarda daha geniş çaplı sürdürürüz" diye konuştu.
Fenerbahçe'den Semih ve Ömer'in NBA'ye katılması ile ilgili olarak kendisine sorulan sorulara cevap veren Milli Basketbolcu Hidayet Türkoğlu, gelişimlerini yakından takip ettiği NBA'ye katılan iki basketbolcuya da destek olacağını söyleyerek, "Semih ve Ömer kardeşlerimizi gerçekten kutluyorum. Yıllardır gerek A Milli takımında olsun, gerekse de Türkiye Ligi'ndeki gelişimlerini yakından takip ediyorum. Geldikleri nokta beni çok mutlu etti. O yüzden zaten NBA'ye gitme hakkı kazandılar. Onları canı gönülden kutluyorum. İnşallah bu yaz dönemini iyi geçiririler ve gerek kafa, gerek fizik olarak kendilerini hazır hissedip, orada oynamak istediklerini hissederim. Çünkü bu yaz Milli takımda beraber olacağım o arkadaşlarla. Ben elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım" diye yanıtladı.
NBA tecrübesini NBA'ye giden Semih ve Ömer'e de aktaracağını sözlerine ekleyen Milli Basketbolcu, "Sonuçta ben onların bir ağabeyi olarak, buradaki gençlere nasıl olumlu bir şekilde destek olacaksam, o genç arkadaşlara da NBA tecrübemi, oraya geldikleri zaman, nelerle ve hangi zorluklarla karşılaşacaklarını bütün bir yaz boyunca onlarla paylaşacağım. İnşallah onlarda iyi bir yaz geçirirler ve kendilerini iyi hissederler ve Memo ile ikimiz yanımızda onları görürüz. Mehmet ile bizim yaptığımız gibi, en iyi şekilde Türkiye'mizi temsil etmeye başlarlar" şeklinde konuştu.
Daha sonra antrenmanlara devam eden Türkoğlu, idman sonrasında öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

..
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2008 Çarşamba 05:10:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?