19
Mayıs
2024
Pazar
BODRUM - MUĞLA

TÜRSAB Kültür Merkezi açıldı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, TÜRSAB Kültür Merkezi'nin açılışına katılan Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy "Sanatı ve kültürü ile öne çıkmayan toplumların yaşama hakkı yoktur" dedi.

Ortakent- Yahşi beldesindeki açılışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başaran Ulusoy, günübirlik teknelerinin bilet satışlarının TÜRSAB'a verilmesi ile ilgili konudaki gelişmeleri değerlendirirken "Biz kimseye karşı değiliz. Ancak hangi bir hadise olduğu zaman fatura bize çıkıyor. Seyahat acentesine çıkıyor. O teknenin sahibine değil. Herkes sınırı bilecek. Ben kaptanın vazifesini yapmıyorum. Kaptanda benim vazifemi yapmayacak" dedi.

Domuz gribi konusunda yöneltilen soruya ise "Ben bunu artık bilgilendirme, vatandaşı öğretme açısından her şeyi doğal kabul ediyorum" diyen Ulusoy, " Paniği kabul etmiyorum. Abartılıp da dışarıda bize rekabet yapan ülkelerin ekmeğine yağ sürmeyelim. Türkiye Dünya Sağlık Örgütü'ne bağlı bir ülkedir. Sağlık Bakanlığı'nın vereceği kararlar doğrultusunda üyelerimizi bilgilendiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Bin 200 metrekarelik alan üzerine 750 metrekaresi kapalı olmak üzere yap, işlet, devret modeli ile yaptırılan kültür merkezinin açılışında konuşan TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, "Güzel bir tesis oldu. Bodrum'a hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Açılışa Bodrum Kaymakamı Abdullah Kalkan, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Ortakent- Yahşi belde Belediye Başkanı Mehmet Onur Şahbaz, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon, TÜRSAB Bodrum Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Sevinç Gökbel ile turizmciler, seyahat acenteleri temsilcileri ve davetliler katıldı.

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy bir önceki dönemde Ortakent-Yahşi'nin belediye başkanı olan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'a kültür merkezinin yapılmasında yer temini konusunda desteklerinden dolayı teşekkür ederek kahve takımı hediye etti.

Açılışta konuşan Ortakent-Yahşi Belediye Başkanı Mehmet Onur Şahbaz ise beldelerine böyle bir bina kazandırılmasında destek verenlere ve emeği geçenlere teşekkür ederek kendilerinin de bu yöndeki çalışmalara destek vereceklerini söyledi. Başkan Şahbaz konuşmasında ayrıca "Böyle bir bina kazandırdığı için Başaran Ulusoy'u hemşirelik beratı ile kendisini hemşerimiz ilan etmek istiyorum" diyerek "Efe" başlığı (fesi) hediye etti.

Açılışta, Bodrum'a kongre merkezinin yapılmasının istendiğinin söz konusu olması üzerine TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, bununla ilgili yer temini gerektiğini belirtirken Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, bunu karşılayacak bir arsa olduğunu söyledi.

Başkan Ulusoy bu konuda "Burada kongre dört aydır" diyerek 2 bin 2 bin 500 sanatsal faaliyetin olacağı bir yapıya ihtiyaç olduğunu söyledi. Başkan Kocadon kademenin olduğu yerin bu amaca hizmet edebileceğini ve gerekirse bu çalışma için boşaltılabileceğini kaydetti.

Bodrum'un, kış aylarında toplantı yapılabilecek büyük bir salona, çok amaçlı bir salona ihtiyacı olduğunu belirten Başkan Ulusoy, "Bugün Türkiye'de tiyatro, sinema salonları kapanıyor. Barcelona'nın nüfusu 1 buçuk milyondur. Çevre nüfusu ile 3 buçuk milyondur. İzmir'in nüfusu 3 buçuk milyondur. Çevre nüfusu ile 8 buçuk milyondur. Barcelona'da 2 tane opera binası vardır, İzmir'de yoktur. Barcelona'da 64 müze, İzmir'de 6 tanedir. Sanatı ile kültürü ile öne çıkamayan toplumların yaşam hakkı yoktur" dedi.

Başaran Ulusoy, sanata ve sanatçıya sahip çıkılması ve destek olunması yönündeki konuşmasında, doğanın korunmasına da vurgu yaptı.

iha
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2009 Cumartesi 14:51:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?