18
Mayıs
2024
Cumartesi
BODRUM - MUĞLA

Uğur Mumcu anıldı

Gazeteci Uğur Mumcu, ölümünün 19. yılında Bodrum'da düzenlenen etkinlikle anıldı.

Bodrum Belediye Meydan'ından düzenlenen etkinliğe Muğla Barosu Bodrum İlçe Temsilciliği, Çağdaş Yaşamı Derneği, Cumhuriyet kadınları Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan anma etkiliğinde Mumlar yakıldı, 15 dakika sesiz duruş başladı.

Etkinlikte konuşan Muğla Barosu Bodrum Temsilcisi Cavidan Özyiğit, Uğur Mumcu denilince akla demokrasi, Muammer Aksoy denince akıllara Adalet geldiğini belirterek, "İki değerli insanın aramızdan ayrılma nedeni de bu iki sözcükle özetlene bilir. Karanlık işler çevirenlerin, deren devlet bağlantısı olanların, yolsuzlukların, usulsüzlüklerin batağına saplananların en büyük düşmanları demokrasi ve adalet değimlidir? Onları deşifre edebilecek sistem demokrasi, yaptıklarını ortaya çıkarıp cezalarını verecek mekanizmadan iyi işleyen bir adalettir" dedi.

15 dakika sesiz bir şekilde duran gurup daha sonra Atatürk heykelinin önüne mum dikerek Turgutreis de düzenlenecek panele katılmak için meydandan ayrıldı. -

iha
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2012 Salı 17:53:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?