24
Mayıs
2024
Cuma
BODRUM - MUĞLA

Ünlülerin sitesinde yıkım

ÜNLÜLERİN SİTESİNDE JANDARMA NEZARETİNDE YIKIM

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Gündoğan beldesinde, içinde ünlü isimlerin evlerinin de bulunduğu sitenin kaçak olduğu belirtilen sosyal tesis ve bazı hizmet yapılarında, jandarma nezaretinde yıkım gerçekleştirildi. Söz konusu yapıların önemli bir kısmının yıkıldığı çalışma, sitenin bazı sakinlerinin avukatları aracılığı yaptıkları itiraz sonucu mahkemenin ihtiyati tedbir kararı ile durduruldu.

Edinilen bilgiye göre, müteahhit Eyüp Kılınç tarafından Kızılburun mevkisinde yapılan deniz manzaralı sitenin kaçak olduğu belirtilen sosyal tesis ve bazı hizmet yapılarında yıkım gerçekleştirildi. Yıkımlar devam ederken güvenlik güçlerine de ulaştırılan mahkeme kararı ile yıkım durduruldu. Yıkımların önemli bir kısmının gerçekleşmiş olması nedeni ile sitenin elektrik ve suyunun kesildiği belirtildi. Site sakinlerinin avukatı Göray Karadut, "Malımıza zarar verme suçu işlendi. Burada yapılanların hiç

kimseye faydası yok" dedi. Karadut, yıkım yapılan yerleri işaret ederek, "Siteyi konsept olarak, yıkan kişi yaptı. Konsept olarak satıldı. Daha sonra satanla, müteahhitle alan arasında husumetler yaşanmaya başlandı. Bunların kullanım hakkı için dava açtık. Dava sonuçlanma aşamasında iken anladığımız kadarı ile kendisini belediyeye şikayet etti. Bunların hepsi 22 nisanda oluyor. 22 nisanda kendisini şikayet ediyor. 22 nisanda encümen toplanıyor. Buranın yıkılması için kendisine 1 aylık süre veriyor"

dedi.

Avukat Göray Karadut, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ardından hafta sonu tatili olduğu için, yıkımı hukuken durdurma sürelerinin olmadığını savunarak, şunları söyledi:

"Burası davalık bir yer. İşlemlerin durdurulması için karar aldım. Yıkımlar için verilen 1 ay ne için? İlgililer buna dava açabilsin, içerideki mallarını kurtarabilsin diye. Bu yapılanların yapana da faydası yok. Kendisi hakkında Bodrum Adliyesi'nde açılmış olan 10'a yakın davamız var"

Müteahhidin avukatı Okan Fenercioğlu ise, iddiaların asılsız olduğunu ileri sürerek, "Eyüp beyin arsası üzerine yapılan bazı yapıların belediye encümeni tarafından verilen karar uyarınca yıkımına karar verildi. Bu yıkımında 30 gün içerisinde tarafımızdan icra edilmesi gerekiyordu. Bizde yargının kararına uyarak yıkım işlemlerine başladık. Hukuk mahkemesinden verilen karar, tedbir uyarınca yıkımın durdurulmasına karar verilmiş. İdari mahkemesinden alınması gereken bir karar olması gerekir. Bu kararı da

hukuk nezdinde tartışacağız" diye konuştu.

ÜNLÜLERİN SİTESİNDE JANDARMA NEZARETİNDE YIKIM
ÜNLÜLERİN SİTESİNDE JANDARMA NEZARETİNDE YIKIM
ÜNLÜLERİN SİTESİNDE JANDARMA NEZARETİNDE YIKIM
İHA
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2010 Salı 20:27:01
Güncelleme :28 Nisan 2010 Çarşamba 17:13:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?