22
Mayıs
2024
Çarşamba
BODRUM - MUĞLA

Uyuşturucu operasyonu

Muğla'nın Bodrum ilçesinde polis ekiplerince düzenlenen operasyonda 1 kilogram esrar ve 12 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan 6 zanlı bugün sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. 

Edinilen bilgiye göre, Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde Bodrum Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, uyuşturucu madde ticareti yapan suç örgütlerine yönelik sürdürülen çalışmalar kapsamında 6 ayrı noktaya eş zamanlı operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonda 1 kilogram esrar ve 12 uyuşturucu hap ele geçirilirken, olayla ilgili 6 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Zanlılar S.A. (53), Ö.T.(45), A.A.(57), E.A.(48), E.K. (26) ve K.Y. (33) polisteki sorgularının ardından "Örgüt faaliyeti çerçevesinde uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçundan adliyeye sevk edildi. 

Zanlılardan S.A.'nın daha önce İstanbul'da bir kuyumcu soygununa adı karıştığı gerekçesi ile yakalanarak gözaltına alındığı ve 15 yıl cezaevinde yattığı öğrenildi. Sonrasında yapılan araştırma sonucunda zanlının hiç yakalanmadan, askere gitmeden önce ve sonra bazı banka soygun olaylarına karıştığı ileri sürüldü. 

Öte yandan, Bodrum'da geçtiğimiz yıl "Torbacı 1,2,3" isimli operasyonlar ile 2007 yılında "Kilit" operasyonunda, örgütlü uyuşturucu madde ticareti yapan 4 ayrı örgütün çökertildiği, bu operasyonlar sonucunda 57 şüphelinin tutuklandığı bildirildi. 

Bu arada, dün jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda 2.5 kilogram esrar maddesi ile yakalanan 2 şahsın da tutuklanarak cezaevine gönderildiği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2007 Cumartesi 16:14:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?