22
Mayıs
2024
Çarşamba
BODRUM - MUĞLA

Yabancılara Türkçe kursu

Muğla'nın Bodrum İlçesi Turgutreis Belde Belediyesi tarafından beldede yaşayan yabancılara yönelik "Türkçe Kursu" düzenlendi. 

Turgutreis Belediyesi tarafından başlatılan ve Belediye Meclis Salonu'nda verilen kurslara yabancılar yoğun ilgi gösteriyor. Derslerde yabancılara, günlük ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri ve kendilerini ifade edebilecekleri derecede Türkçe öğretiliyor. 

Kurslara beldede yaşayan İngiliz, Hollanda, Alman ve Rus vatandaşları katılıyor. Kurs kapsamında ayrıca ayda bir defa olmak üzere Türk Gelenek ve Görenekleri uygulamalı olarak yabancılara gösteriliyor. Kursa katılan yabancılar, börek açıyor, Türk Sanat Müziği derslerine katılıyor, yöresel oyunlar oynuyor, dini bayramlarımızı ve Türk müziklerini öğreniyor. 

Yabancıların Turgutreis'e iyice alıştıklarını ve günlük yaşamda daha kolay edebilmeleri için kurslara büyük ilgi gösterdiklerini belirten kurs öğretmeni Sadettin Başoğul, "Turgutreis Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirilen Yabancılara Türkçe Kursu çalışmamız 2 yıldır başarıyla devam ediyor. Turgutreis Belediye Başkanı Ali Server Yazgan'ın girişimleri ile başlayan yabancılara yönelik Türkçe kursuna ilgi her geçen gün artıyor. Onlara gelenek ve adetlerimizi de öğretiyoruz. Zaten bu kursun başlamasının en önemli nedeni, yabancıların en az Türkçe dili kadar gelenek ve göreneklerimizi de öğrenmek istemeleridir" şeklinde konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2007 Çarşamba 16:19:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?