18
Mayıs
2024
Cumartesi
BODRUM - MUĞLA

Yağmur altında deve güreşi

BODRUM'DA DEVE GÜREŞİ

Muğla'nın Bodrum ilçesinde düzenlenen deve güreşlerine Ege ve Akdeniz Bölgesi'nden yaklaşık 140 deve katıldı.

Bodrum Belediyesi'nin düzenlediği ve Kızılağaç dolgu alanında gerçekleştirilen deve güreşleri, zaman zaman etkili yağmur altında devam etti. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, yaklaşık 8 yıldır Bodrum merkezde deve güreşleri düzenlenmediğini söyleyerek, "Bodrum'a mümkün olduğu kadar kış aktivitesi kazandırmak istiyoruz. Bodrum'da kış turizmine ihtiyaç var. Güreşleri izlemek için Yunan adalarından gelen 25'e yakın misafirimiz var. Gelecek yıl daha organize bir şekilde bu etkinliği düzenleyerek,

turizme yönelik bir çalışma olarak gündeme getireceğiz. Deve güreşleri, 12 ay turizmin bir başlangıcı olabilir. Örf ve adetlerimize sahip çıkmalıyız. Bunu bütün dünyaya kabul ettirmemiz lazım" diye konuştu.

Güreşlerde zaman zaman hızını alamayan develer tel örgüleri devirerek seyirci arasına girdi. Olayda yaralanan olmadı. Develeri ayırmaya çalışan görevliler de zor anlar yaşadı. Güreşleri takip eden vatandaşlar, davul zurna eşliğinde eğlenip piknik de yaptı. Kurulan stantlarda deve etinden yapılmış sucuklar satıldı.

 

YUNAN MİSAFİRLER MEMNUN KALDI

Bodrum'daki deve güreşlerini izlemek İçin Yunanistan'ın İstanköy (Kos) ve Kilimli (Kalimnos) adalarından yaklaşık 25 kişilik bir grup da Bodrum'a geldi. Bir kamyonun kasasında güreşleri izleyen konuklar, deve sucuğu yedi, davul zurna sesine ritim tutarak güreşleri izledi.

Deve güreşleri izlemenin kendileri için çok farklı bir etkinlik olduğunu söyleyen konuklar, "Bodrum'da çok sıcak karşılandık. Geri döndüğümüzde buradaki bu güzel atmosferi çevremizdekilere anlatacağız. Gelecek yıl daha kalabalık geleceğiz" dediler.

BODRUM'DA DEVE GÜREŞİ
BODRUM'DA DEVE GÜREŞİ
BODRUM'DA DEVE GÜREŞİ
BODRUM'DA DEVE GÜREŞİ
BODRUM'DA DEVE GÜREŞİ
BODRUM'DA DEVE GÜREŞİ
BODRUM'DA DEVE GÜREŞİ
BODRUM'DA DEVE GÜREŞİ
İHA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2010 Pazar 18:14:03
Güncelleme :31 Ocak 2010 Pazar 23:43:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?