18
Mayıs
2024
Cumartesi
BODRUM - MUĞLA

Yalıkavak'a lise müjdesi

Bodrum’da hayırsever vatandaş Halil İbrahim İper tarafından "Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası" çerçevesinde yaptırılacak olan Çok Programlı Lise’nin protokolü imzalandı.

Bodrumlu hayırsever vatandaş Halil İbrahim İper tarafından 12 bin 500 metrekare alana yaptırılacak olan 16 derslikli ve 480 öğrenci kapasiteli Çok Programlı Lise, 4 bin 500 metrekare kapalı alana sahip olacak. Yalıkavak Gökçebel Mahallesi Osmantepesi mevkiinde yapılacak olan Çok Programlı Lise’nin inşaatı 2008 yılında bitirilmesi hedefleniyor. Halil İbrahim İper Çok Programlı Lisesi’nin 1 trilyon 800 milyar liraya mal olması beklenirken, okul protokolü Muğla Valisi Hüseyin Aksoy ile hayırsever vatandaş Halil İbrahim İper arasında imzalandı.

İmza töreninde konuşan Muğla Valisi Hüseyin Aksoy, Muğla’da Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası çerçevesinde hayırsever vatandaşların eğitime katkılarının devam ettiğini söyledi. Vali Aksoy, "Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın geleceğe daha iyi şartlarda taşınması için eğitim çok önemli. Halil İbrahim İper gibi hayırsever işadamlarımızın daha da artmasını istiyorum. Yalıkavak’ta büyük eksikliğini çektiğimiz Çok Programlı Lisesi’nin açılmasıyla bu eksikliğimiz ortadan kalkacak. Okulun açılmasıyla öğrencilerin Turgutreis’e gitmesi de engellenecek" dedi.

Vali Hüseyin Aksoy ile hayırsever vatandaş arasında imzalanan protokolden sonra Halil İbrahim İper’e kampanya rozeti takıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2005 Pazartesi 17:59:54
Güncelleme :3 Mayıs 2005 Salı 11:36:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?