27
Mayıs
2024
Pazertesi
BODRUM - MUĞLA

Yavru köpekleri zehirlediler!

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, zehirlendiği iddia edilen biri yavru iki köpek öldü. Olay, Gümbet Mahallesi dolgu alanı mevkiinde yaşandı.

Bölgede karting yapılan işletmede bakılan biri yavru üç kurt köpeği boynunda tasmaları ile sabah saatlerinde dolaşmaları için serbest bırakıldı. Aradan kısa bir süre sonra köpeklerden ikisinin rahatsızlanması üzerine veteriner çağırıldı.

Ancak yavru köpek ölürken diğerine Bodrum Belediyesi Hayvan Barınağı'nda görevli Veteriner Ali Tan Akyazı müdahale etti. Bu arada köpeklerin içerisine tarım ilacı katılmış yiyecekleri yemeleri sonucu zehirlendiği öne sürüldü.

Bodrum Belediyesi kafeteryasının arkasında bulunan işletmede çalışan Metin Kuzey "Köpekleri dolaşmaları için bırakmıştık. 5-10 dakika gezinip geldiler ve zehirlendiler. Yetişkin olanlar sabah bırakmadan önce çiftleşmişlerdi. Anne olan kulübesinde yatıyor. Bunalıma girdi. İnşallah ona da bir şey olmaz. Dışarıya çıkmıyor. Diğeri de barınakta yaşam mücadelesi veriyor. Bunu kim yaptı ise aynı şekilde ölsün" dedi.

Belediye kafeteryası görevlilerinin haber vermesi üzerine veterinerin tedavi ettiği köpeğinde barınakta öldüğü öğrenildi.

Öte yandan bölgede, bir gün önce akşam saatlerinde bir köpeğin daha zehirlendiği ve müdahale edilmesine rağmen kurtarılamadığı belirtildi. Ayrıca çevredeki vatandaşların da iki köpeği daha ölü buldukları haberini verdikleri kaydedildi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Mart 2009 Çarşamba 15:43:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?