18
Mayıs
2024
Cumartesi
BODRUM - MUĞLA

Yel değirmeni restore ediliyor

Bodrum’un Yalıkavak beldesinde iskele meydanında bulunan rüzgar değirmeni restore ediliyor. Yalıkavak Belediyesi’nin girişimleriyle başlatılan restorasyon çalışmaları çerçevesinde, 150 yıl öncenin teknolojisiyle yapılan değirmende buğday öğütülerek un yapılacak.

Uzun süren araştırmaların ve matematiksel hesaplamaların ardından projenin çizildiğini belirten Kocaeli Üniversitesi öğretim görevlisi Tefik İlter, "Bu çalışma Türkiye’de ilk. Restorasyonun ardından çalışan değirmen, turizme büyük katkı sağlayacaktır. 150 yıl öncenin teknolojisiyle yapılan ve o teknolojiyle çalışan değirmenin turistlerin büyük ilgisini çekeceğini düşünüyorum" dedi.

Belediye Başkanı Mustafa Saruhan, belediyenin belde halkına hizmet için çalışmaları genişleterek devam ettirdiğini belirterek, "Burada yapılan çalışma Yalıkavak için oldukça önemli. Restorasyonu tamamlanan değirmenin beldeye çok fazla getiri sağlayacağına inanıyorum. Özel bir firmanın sponsorluğuyla restorasyon çalışmalarına başlanan değrimenin 15 Haziran’da tamamlanması planlanıyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2005 Perşembe 12:27:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?