27
Mayıs
2024
Pazertesi
BODRUM - MUĞLA

Yol yoksa oy da yok

Muğla'nın Bodrum ilçesi Yalı beldesinde "Yolumuzu kim yaparsa oyumuz ona" diyen seçmenin uyarısı dikkat çekti. Mahalleye giden yolda, AK Parti Belediye Başkan adayı Ali İhsan Tutan çalışma başlattı.

Belediye Başkan adayı Ali İhsan Tutan, beldenin ana yoldan Alazeytin Mahallesine gidilen yaklaşık dört kilometrelik stabilize yolda çalışma başlattıklarını söyledi.

Belediye Başkan adayı Tutan, 20 gün önce gezmeye geldiğinde yolların kötü olduğunu gördüğünü belirterek "Bende, seçilsem de seçilemesem de yolu yaptıracağıma söz verdim. Biz hizmeti getiriyoruz. Seçilsek de seçilmesek de hakkımız helal olsun. Biz de bir hayır yapmış oluruz. Kısmet olursa seçimlerden önce bitireceğiz. Seçimlerden önce bitmese bile biz sözümüzün eriyiz. Bitmezse pazartesi günü devam ederiz" dedi.

Ali İhsan Tutan ayrıca, çalışmalarda kullanılan greyderin köy hizmetlerine ait olduğunu ve mazotunu kendilerinin karşıladığını söylerken yolun üzerine dolgu malzemesi serileceğini bildirdi.

YOL YAPIMI PROGRAMIMIZDA VARDI
10 yıllık belde olan Yalı beldesinin şimdiki Belediye Başkanı ve seçimlerde Anavatan Partisi'nden Belediye Başkan adayı İsmail Altındağ ise "Memleketimiz için çakılan her çivi için onları kutlarız. Benim için önemli olan vatandaşın işinin görülmesidir" dedi.

Oradaki yolun çok kötü olduğunu anlatan Altındağ, şöyle konuştu: "Bizde seçimlerden sonra o yola girecektik. Hatta orası İl Özel İdare yolları ağında. Biz buranın asfaltlanması, alt yapısının yapılması ile ilgili valilik kanalı ile gerekli müracaatı yaptık. 2009 programına alınmasını bekliyorduk. Bizim böyle bir çalışmadan haberimiz yok. AK Parti adayımız kendisi maliyetini karşılayıp böyle bir şey yaptırıyorsa ona teşekkür ederiz. Kalan kısmını da biz Allah nasip ederse 29 Marttan sonra  tamamlarız."

Başkan Altındağ, "AK Parti adayının, çalışmaları seçime kadar tamamlayacaklarını söylediğinin belirtilmesi" üzerine şöyle karşılık verdi: "Bu mevsimde tecrübelerime göre asfalt yapılması mümkün değil." Yol yapımının programında olduğunu belirten

Altındağ, şunları söyledi: "Biz Turgutreis'ten greyder alıp oraları yapıyorduk. Havalar yağışlı geçtiğinden dolayı havaların düzelmesini bekliyorduk. Onların bıraktığı yerden biz devam ederiz."

HİZMET EDENE OY VERİRİZ
Yollarının bozuk olduğunu ve bu nedenle zor anlar yaşadıklarını savunan mahalle sakinleri öncelikle yolun yapılmasını istedi. Mahalle sakinlerinden 76 yaşındaki Hatice Ovalı, "Yolsuz yaşanmıyor. Yollarımız bozuk. Yolu kim yaparsa oyumuzu ona vereceğiz" dedi. 71 yaşındaki Mehmet Çetin ise "Bize kim hizmet ederse biz ondan yanayız. Önce iş yapsınlar ki oy verelim" diye konuştu.

Öte yandan belediyenin zor şartlarda vatandaşlara hizmet götürmeye çalıştığını savunan Başkan Altındağ, konuşmasını şöyle tamamladı: "Belediyecilik tecrübemiz olmasa gerçekten burası çok zor giderdi. En büyük projem imar planlarının en kısa zamanda getirilmesidir. Bu plana dayalı çok büyük projelerimiz var."

Bu arada, Alazeytin Mahallesinde, bölgede bulunan bir taş ocağındaki işçilerle birlikte 180 dolayında seçmen olduğu belirtildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Mart 2009 Salı 22:54:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
bodrumlu IP: 81.215.226.xxx Tarih : 1.04.2009 13:47:33

Bana  çok inandırıcı gelmesede , inşallah !!! 20 yıldır açılamayan bu yol  düzgünbir biçimde tamamlanırda orada yaşayan köy halkının yüzü de güler. 20 yıldır açılmaması çok büyük ihmalkârlık umursamazlıktan başka birşey değil bana göre.... hava şartları bahane :) 10 yılda 40 mevsim geldi geçti.............