18
Mayıs
2024
Cumartesi
BODRUM - MUĞLA

Yunan Başkandan Turgutreis'e ziyaret

Kardak kayalıkları civarında yaşanan gerginliğin ardından Yunanistan’ın Iraklidon Belediye Başkanı Barkas Thgoposıs ve Turgutreis Belediye Başkanı Ali Server Yazgan Turgutreis’te biraraya geldi.

’Dostluk ve Kardeş Belediye’ çalışmaları çerçevesinde gerçekleştirilen buluşma için Yunanistan’ın İstanköy Adası Iraklidon Beldesi Belediye Başkanı Barkas Thgoposıs sabah saatlerinde Turgtureis’e geldi. Belediye önünde Yunan Belediye Başkanını karşılayan Turgutreis Belediye Başkanı Ali Server Yazgan buluşmanın çok önemli olduğunu belirtti.

Yunanistan’dan selamlar getirdiğini kaydeden Iraklidon Belediye Başkanı, 23 Nisan için Turgutreis’ten gelen daveti büyük bir memnuniyetle aldıklarını ve Iraklidon’dan çok sayıda çocukla kutlamalara katılacaklarını dil getirdi. Konuk belediye başkanı, "2 belediye örnek çalışmalarla birbirine destek olmalı" dedi.

Turgutreis Belediye Başkanı Ali Server Yazgan ise, ortak çalışmalar için projeler ürettiklerini ifade ederek, Yunanlı muadilinden Turgtureis’e Yunanistan Konsolosluğu’nun temsilciliğinin açılması için yardımcı olmasını istedi.

Kardak’ta yaşanan gerginliklerin iki ülke ilişkilerini etkilememesi gerektiğinin altını çizen Thgoposıs, "Bizler aynı suları paylaşıyoruz. Bu tür gerginliklerin büyütülmemesi gerekli. İki ülke ilişkileri açısından bu tür gerginlikler iyi olmaz" dedi. Yazgan ise, Turgutresi halkının temsilcisi olarak dostluk ve barış isteklerini yineledi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2005 Perşembe 15:42:49
Güncelleme :16 Nisan 2005 Cumartesi 16:22:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?