15
Mayıs
2024
Çarşamba
BODRUM - MUĞLA

Zıpkınla balık avı yarışı

Muğla'nın Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen "Zıpkınla Balık Avı Yarışları" sona erdi.


Bu yıl 6.'sı gerçekleştirilen ve her yıl bir başka ismin anısına düzenlenen yarışlarda bu yıl, 54 yıl önce bir dalış sırasında hayatını kaybeden "Gaydura" lakabı ile bilinen Ali Köse anıldı. En fazla katılımın bu yıl olduğu öğrenilen yarışlara İzmir, İstanbul, Çanakkale, Aydın, Kuşadası ve Bodrum Yarımadası geneli ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Bulgaristan'dan takımlar halinde toplam 65 sporcu katıldı. Sabah saatlerinde bir tekne ile limandan ayrılan dalgıçlar, yarışmaya başlamadan önce deniz
içerinde dev bir Türk bayrağı açtı.

Yarışma sonunda birinciliği Ortakent Spor Kulubü, ikinciliği Bodrum Belediyesi Bodrumspor Kulübü, üçüncülüğü ise Bodrum Su altı Sporları Derneği kazandı. Bodrum Belediyesi Bodrumspor Kulübü'nden Emrah Sarı, avladığı 2 kilogramlık sinaritle ferdi birinciliği kazandı. Avlanan balıkların miktarının az olduğu gözlendi. Su altı Sporları İl Temsilcisi ve Bodrum Belediyesi Spor Sorumlusu Filiz Tan, "Özellikle balığın az bulunduğu bölgeye gittik. Ayrıca amaç çok balık vurmak değil, spor yapmak ve denizcilerimizi anmaktı. Çok güzel geçti. Katılım bu yıl geçen yıllara göre daha fazla oldu. Samimi bir yarış oldu" dedi.


Çuval içerisinde bir balıkçıya götürülen balıkların, Bodrum Belediyesi Bodrumspor Yelken Kulübü'ndeki ödül töreni kapsamında düzenlenecek olan akşam yemeğinde ikram edileceği öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2007 Pazar 01:47:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?