25
Mayıs
2024
Cumartesi
BODRUM - MUĞLA

Zümrüt öğretmen için eylem

ÖĞRETMENİN GÖREV YERİ DEĞİŞİKLİĞİ PROTESTO EDİLDİ

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, Eğitim-Sen ve bazı siyasi parti üyeleri, bir öğretmenin görev yeri değişikliği konusu başta olmak üzere yaptıkları açıklamada, "Öğretmenlerimize yönelik baskı ve yıldırma politikaları artarak devam etmektedir" denildi.

Gümüşlük beldesinde, Kemal Durmaz İlköğretim Okulu 1-A sınıfı öğretmeni Zümrüt Sabancıoğullarından'ın hakkında açılan bir soruşturma nedeniyle Fethiye'deki bir ilköğretim okuluna tayin edilmesi üzerine öğrenciler ile veliler "Öğretmenimizi geri istiyoruz" diyerek eylem yapmıştı.

Konuyla ilgili Eğitim-Sen Bodrum Temsilciliği ve bazı siyasi parti üyelerinden oluşan bir grup Zümrüt Sabancıoğullarından'ın görev yeri değişikliğini protesto etti.

Bodrum Kaymakamlığı'nın bulunduğu bölgede toplanan grup adına Eğitim-Sen Bodrum Temsilciliği Başkanı Ali Cavit Nacar basın açıklamasını okudu. "İlçemizde öğretmenlerimize yönelik baskı ve yıldırma politikaları artarak devam etmektedir" denilen açıklamada, bunun son örneğinin "Zümrüt Sabancıoğullarından'ın Fethiye ilçesi Karadere İlköğretim Okulu'na sürgün edilmesi olduğu" belirtildi. Sürgünün insani olmayan ağır bir ceza olduğu belirtilen açıklamada, "İlçemizde Eğitim-Sen üyesi öğretmenlere çeşitli şekillerde baskı yapılmaktadır" ifadeleri kullanıldı.

Ellerinde, üzerinde "Baskılara son verilsin", "Sürgün insani olmayan en ağır cezadır", "Sürgün kararı geri alınsın" şeklinde ifadeler yazılı dövizler bulunan grup "Baskılar bizi yıldıramaz", "susma sustukça sıra sana gelecek" şeklinde slogan attı.

Eğitim-Sen Muğla Şubesi Başkanı Cahit Yaka da, "Bodrum'da uygulanan anti demokratik uygulamaları ve sürgünleri protesto için burada, demokrasinin bir gereği olan protesto hakkımızı haykırıyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2010 Perşembe 09:28:01
Güncelleme :1 Nisan 2010 Perşembe 15:21:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?