16
Haziran
2024
Pazar
GÜNCEL

Bakan Pepe: Bodrum'daki balık çiftliklerini kaldıracağız

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, özelleştirmeleri gündemde olan kamu tesislerini incelemelerde bulunmak üzere geldiği Muğla'da, balık çiftlikleriyle ilgili olarak, "Balık çiftliklerini bulundukları yerlerden taşıtacağız" dedi.

Çevre ve Orman Bakanı Pepe, İzmir'de meydana gelen orman yangını alanlarında incelemelerde bulunduktan sonra dün öğle saatlerinde helikopterle Muğla'nın Göcek beldesine geçti. Özel Çevre Koruma Kurumu (ÖÇK) Başkanı Önder Kıraç, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Muğla Milletvekilleri Seyfi Terzibaşıoğlu ve Hasan Özyer'in de katıldığı Göcek Orman İşletme Şefliği'nde basın toplantısı düzenleyen Bakan Osman Pepe, Bodrum Salih Adası'nda bulunan ve sürekli olarak tartışılan balık çiftlikleri ve özelleştirmesi gündemde olan kamu tesisleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Bodrum Salih Adası'ndaki balık çiftlikleriyle ilgili çalışmalar yaptıklarını belirten Bakan Pepe, "Balık çiftliklerini taşıyacağız. Özel Çevre Koruma Başkanı ile birlikte geldim. Balık çiftliklerinin taşınması konusunda kararlıyız. Bu konuda Tarım Bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı ile de anlaşmaya vardık. Balık çiftlikleri denizde ciddi kirlenmeye yol açıyor. Bunları taşıyacağız. Doğrusu, balık çiftliklerinin faaliyetlerini açık denizde sürdürmeleridir. Biz balık çiftliklerinin ihracatımız için önemli olduğunu biliyoruz. Faaliyetlere devam edecekler. Onların zarar görmelerini de istemiyoruz" şeklinde açıklamalarda bulundu.

 

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2005 Çarşamba 10:54:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?