1
Haziran
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Dereye el atıldı

Bodrum Belediye Başkanlığı yaz ayların sona ermesinin ardından dere ıslah çalışmalarına başladı.

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde yaz mevsiminin son günlerinde bir İngiliz turistin boğularak öldüğü sokak, Bodrum Belediyesi tarafından ıslah ediliyor. Her yağmurda suyla dolan Gümbet 1511 Sokak'ta yaz sonunda bir kaç saat yağan yağmur sonucu su baskını yaşan, eğlenceden dönerken suya kapılan 2 İngiliz turistten biri boğularak hayatını kaybetmişti.

Olay sonrasında Bodrum Belediyesi sokağın ıslah çalışmasını öncelikli sıraya aldı. Sokaktan geçen ve Bodrum'un merkezine inen üç ana dere yatağından birinin yükünü taşıyan dere yatağı, 1.5 metre derinleştiriliyor. Sokak, kutu menfez ile yayalar ve taşıtlar tarafından kullanılır hale getirilecek.

Bodrum Belediye Başkanı Mazlum Ağan, çalışmalar hakkında bilgi vermek için Gümbet 1511 Sokak'ta açıklama yaptı. Başkan Ağan, belediyenin yıl başında dere ıslah çalışmalarını çalışma planına aldığını, ıslah çalışmalarının sezon öncesinde ve sonrasında devam ettiğini belirtti. Başkan Ağan, "Islah çalışmalarını zaten yapıyorduk. Ancak bu sokakta yaşanan su baskını yüzünden İngiliz bir turistin hayatını kaybetmesi sebebiyle öncelikli sıraya aldık" dedi.

Belediye Başkanı Mazlum Ağan bir soru üzerine, "Bodrum'da yapılar, yollar ve sokaklar dere yataklarına inşa edilmiş. Tabi ki bu sokaklardan çok var, öncelik sırasına göre hepsini ıslah edeceğiz. Ancak bazı sokakların değiştirilmesi kamulaştırma gibi işlemler sebebiyle oldukça zor. Islah çalışmalarını yaparken kaçak yapılar da yıkılacak" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2005 Perşembe 21:28:04
Güncelleme :10 Kasım 2005 Perşembe 21:34:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?