23
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

'Eğitim, geleceğin güvencesidir'

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şevket Sabancı'nın eşi Hayırlı Sabancı adına Bodrum Turgutreis'te yaptırılan Hayırlı Sabancı Lisesi'nin açılışını yaptı.

20 dönüm arazi üzerine kurulu Hayırlı Sabancı Lisesi açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Ahmet Nejdet Sezer, "Bilgi çağını yaşadığımız günümüzde, eğitim tüm ülkelerin gelecekleri ile özdeş tuttukları yaşamsal bir konudur. Çağdaş ve evrensel ilkeleri benimsemiş ülkeler, saptadıkları hedeflere ulaşabilmek ve dünyada daha çok söz sahibi olabilmek amacıyla, eğitimin kalitesini yükseltmek ve yaygınlaştırmak için çaba göstermektedirler.

Eğitim, geleceğin güvencesidir. İyi eğitim almış bireyler, yaşamın her alanında karşılaştıkları güçlüklerin üstesinden gelebilecek, toplumlarını aydınlık yarınlara taşıyabilecek birer yurttaş olarak yetişirler. Okul yazar olmayan yurttaşlarımızın kalmaması ve genç kuşakların dünyadaki rekabet ortamında kendilerini kanıtlayabilmeleri için eğitim alanında alt yapı eksikliklerinin giderilmesi, okul ve derslik sayısının artırılması, okullarımızda teknolojideki gelişmelere uygun donanımın sağlanması zorunludur. Hayırsever işadamı Şevket Sabancı, eğitim gibi yüce bir amaç için olanaklarını seferber ederek Türk insanının gönül zenginliğine güzel bir örnek oluşturmuştur" dedi.

Konuşmasında geçen yıl vefat eden işadamı Sakıp Sabancı'yı da rahmetle andığını belirten Sezer, "Tüm vatandaşlarımızı kurum ve kuruluşlarımızı sivil toplum örgütlerimizi, olanakları ölçüsünde eğitime katkı sağlamaya, yürütülen kampanyalara destek vermeye çağırıyorum" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından açılan Hayırlı Sabancı Lisesi'nde, 18 derslik, lisan eğitimleri, bilgisayar ve fen laboratuvarları, resim ve müzik atölyeleri, kütüphane ile 360 kişilik konferans salonunun yanı sıra, sinema, konser ve tiyatro etkinliklerinin yapılabilmesi için konferans salonu bulunuyor.

800 metrekarelik kapalı spor salonu, iki tenis kortu, değişik amaçlı spor alanlarının bulunduğu okulun açılışına, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren, Muğla Valisi Hüseyin Aksoy, Şevket Sabancı ve eşi Güler Sabancı ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2005 Cumartesi 13:27:07
Güncelleme :17 Eylül 2005 Cumartesi 13:59:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?