1
Haziran
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Gemi yanaşma iskelesinin temeli atılıyor

Yapılma kararı alındıktan sonra proje değişikliğine uğrayan Bodrum Gemi Yanaşma İskelesi'nin, projenin ilk haliyle inşa edileceği belirtildi.

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde bulunan Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Muğla Milletvekili Seyfi Terzibaşıoğlu, ilçe teşkilatında konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Milas ve Bodrum teşkilat başkanları, yöneticileri ve il genel meclis üyelerinin de katıldığı toplantıda, Terzibaşıoğlu başta Gemi Yanaşma İskelesi olmak üzere, Güllük Limanı, Adliye Sarayı ve PTT binasıyla ilgili gelişmeler konusunda açıklamalarda bulundu. Milletvekili Terzibaşıoğlu, sezon sonunda başlayacak olan Gemi Yanaşma İskelesi inşaat çalışmalarının 1 yıl 4 ayda tahmini 9.66 milyon dolara tamamlanacağını söyledi.

İskelede, 20 bin grostonluk yolcu gemilerinin yanaşabileceği ölçülerde, 3 feribot rampası ve yaslanma rıhtımları ve ticari alanlar bulunacak. Ers İnşaat, Setur ve Çağdaş Beton şirketlerinden oluşan konsorsiyum iskeleyi 12 yıl her yıl artan 125 bin dolar kira bedeliyle işletecek. 12 yıl sonunda devlete yaklaşık 2 milyon dolar gelir sağlanırken, işletme devlete kalacak.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2005 Çarşamba 10:48:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?