1
Haziran
2024
Cumartesi
GÜNCEL

İmar planı kamuoyuna sunuldu

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde yıllardır çözülemeyen problemlerinin kaynağı olan 1/25.000 ölçekli çevre düzeni planı, öneri-seçenek konumuna getirilerek kamuoyuna sunuldu.

Bodrum'un 1/25.000'lik imar planını hakkında verilen yürütmeyi durdurma kararının ardından, Bodrum dışındaki yarımada belediyelerinin plana bağlı eylem ve üretimlerini de olumsuz etkilemiş ve hizmet üretimlerini de engellemişti. Bodrum Yarımadası Belediyeler Birliği Encümeni'nin aldığı karar doğrultusunda yapılan çalışmalar neticesinde, hazırlanan öneri- seçenek konumundaki 1/25.000 ölçekli Bodrum Yarımadası Çevre Düzeni Planı kamuoyunun bilgisine sunuldu.

Bodrum Belediyesi Meclis Salonu'nda yapılan toplantıda kamuoyuna, belediye, oda ve sivil toplum kuruluşlarına planın sunumu yapıldı. Sunumun ardından belediye, oda ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri 1/25.000'lik planı inceledikten sonra görüş ve önerilerini belirterek, şu an hazırda var olan yeni plana ek olarak yapılması gerektiğini düşündükleri maddeleri Birlik Meclisi'ne sundu.

Toplantıda plana işlenen değişiklikler arasında sanayi sitesinin ve otogarın Torba mevkiine taşınması, İçmeler'deki tersanenin yeniden plana işlenerek, halen bulunduğu yerde kalması ve mevcut tersaneye ek olarak marina yapılması, önemli maddeler arasında yer alıyor.

Öte yandan Torba'ya yapılacak bir arıtma tesisi de çevre düzeni planına eklendi.

.
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2005 Cumartesi 13:02:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?