28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Kuş gribi, komşu medyasında

Yunanistan'ın devlet televizyonu, kuş gribiyle ilgili araştırma yapmak üzere Bodrum'a geldi.

Yunanistan'ın devlet televizyonu olan "Net" kanalında yayınlanan "Focus" adlı araştırma programının sunucularından George Kouvaras, Bodrum'da kuş gribini araştırıyor.

Bodrum'da yerel yöneticiler, basın kuruluşları ve kümes hayvancılığıyla uğraşan vatandaşlarla görüşen ekip, hastalığın sebep olduğu endişe, turizme etkisi ve alınan önlemleri konu alıyor. Yunan gazeteci ve program sunucusu George Kouvaras, Bodrum'un tek yerel televizyonu olan Kent TV'nin Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Oğuz Poyraz'dan medyanın yapılan çalışmaları hakkında bilgi aldı. Dr. Oğuz Poyraz, Bodrum'da ve çevresinde hastalığa rastlanmadığını belirterek, "Bu sadece Türkiye'nin değil dünyanın sorunu. Gerekli önlemler alındı ancak virüsü kuşların taşıması Yunanistan başta olmak üzere diğer tüm ülkeleri de tehdit ediyor" şeklinde konuştu.

Ekip daha sonra Bodrum Belediye Başkanı Mazlum Ağan ile görüştü. Başkan Ağan'a da ilçedeki durumu ve alınan tedbirleri soran Kouvaras, araştırmasına kümes hayvanları yetiştiren vatandaşlarla görüşerek devam etti. Yaklaşık 5 yıldır yayınlanan "Focus" adlı programın ülkede çok popüler olduğunu ifade eden Kouvaras, amaçlarının Türkiye'deki son durumu izleyicilerine aktarmak olduğunu söyledi. Bodrum'u seçme sebebini Yunanistan'ın İstanköy (Kos) Adası'na yakınlığı olarak gösteren Kouvaras, "Kanatlı hayvanlar 4-5 mil uçarak yol alabiliyor. Bodrum'dan Yunan adalarına ve Yunanistan'a virüs bulaşırsa tüm AB ülkeleri tehdit altına girer. Ancak gördüm ki burada gerekli önlemler alınmış, asıl korkumuz virüsün mutasyona uğrayarak insandan insana geçmesi" şeklinde konuştu.

Yunanistan'ın çok iyi korunduğunu ve iyi denetlendiğini söyleyen Kouvaras, "Diğer arkadaşlarım nasıl bilgilere ulaştılar ve neler gördüler bilemiyorum ancak Bodrum'un daha rahat olduğunu gördüm. Programda gördüklerimi aktaracağım. Tabi Türkiye'nin durumuyla ilgili kararı AB verecek" dedi.

.
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2006 Cuma 11:43:50
Güncelleme :20 Ocak 2006 Cuma 12:32:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?