18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Önder'den 'Türkiye'nin Etnik Yapısı' konferansı

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde düzenlenen "Türkiye'nin Etnik Yapısı" konferansında araştırmacı-yazar Ali Tayyar Önder bilgiler verdi.

Bodrum Marmara Koleji Halikarnassos Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansta Ali Tayyar Önder, "Türkiye'nin Etnik Yapısı" konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Avrupa eski güzellerinden Günseli Başar tarafından organize edilen konferansı çok sayıda vatandaş izledi. Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) eski Gaziantep Fen ve Edebiyat Fakültesi Lisan Bölüm Başkanı ve Dekan Yrd. Ali Tayyar Önder konferansta, Türkiye'nin etnik bir mozaik olmadığını belirterek, "Bu, Türkiye'yi bölmek isteyenlerin bir oyunudur. Türkiye'de 6 etnik grup vardır. Bundan 40 yıl önce etnik mozaik yalanını ortaya atarak bölemedikleri ülkemizi bu yolla bölmeye çalışıyorlar" dedi.

"Türkiye'nin Etnik Yapısı" isimli kitabın yazarı olan Önder, etnik çeşitlilik üzerinden siyaset yapıldığında ülkedeki etnik gruplaşmanın 50'ye ulaştığını söyleyerek, "Uzun seneler önce başlayan planlar işliyor. Bizim hükümetlerimiz de etnik mozaik kavramını kabul ederek 'biz herkese eşit davranıyoruz' sistemiyle siyaset yapmaya çalışıyor. Bu oldukça tehlikeli" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2005 Pazar 20:19:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?