28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Point Center mühürlendi

Muğla'nın Marmaris İlçesi'ndeki Karacan Point Center Alışveriş Merkezi, ruhsatsız olduğu gerekçesiyle mühürlendi.

Belediye başkan vekilinin istifasıyla sonuçlanan mühürlemede, Marmaris Belediyesi mahkeme kararını uyguladıklarını belirtirken, alışveriş merkezi sahipleri ise uygulamada yanlışlık yapıldığını ileri sürdü.

Muğla İdare Mahkemesi'nin kapatma kararı verdiği Karacan Point Center Alışveriş Merkezi'nin, iki gün önce ertelenen mühürlenmesi Marmaris Belediyesi zabıta ekipleri tarafından gerçekleştirildi. Erteleme kararı nedeniyle başlayan tartışmalar sonucunda yurtdışında olan Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar'ın yerine belediye başkanlığına vekalet eden Mehmet Batsal görevinden istifa etti. Daha sonra meclis üyesi Hakkı Şevket Bayındır ise mühürleme işlemine yeniden başlanması talimatını verdi. Resmi prosedürler yetişmediği için salı gününe ertelenen mühürleme işlemi, Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün güvenlik önlemleri için polis veremeyeceğini bildirmesi üzerine yine ertelenmişti. Sinema ve süper marketin yanı sıra 45 dükkanın bulunduğu Point Center'a sabah saatlerinde gelen zabıta ekipleri, alınan güvenlik önlemleri altında dükkanları tek tek mühürledi. Marmaris Belediyesi yetkileri, mahkeme kararını uyguladıklarını ifade ederek, belediyenin Karacan Point Center'ın kapatma kararını geciktirdiği için soruşturma geçirdiğini ve işyeri sahipleriyle herhangi bir kişisel sorunlarının bulunmadığını belirtti.

İşyeri sahipleri ise kapatmadan önce kendilerine 30 günlük yasal sürenin tanınmadığını ileri sürerek, mühürleme işlemlerinde yasal olmayan uygulamaların yapıldığını ve kapatmanın iptal edilmesi için Aydın İdare Mahkemesi'ne başvurduklarını söyledi.

Bu arada, Marmaris'in en büyük alışveriş merkezi olan Karacan Point Center'ın mühürlenmesi hakkında AK Parti, DYP ve CHP ilçe başkanları da esnafların daha fazla mağdur edilmemesi için gerekli çözümün biran önce bulunmasını istedi.

.
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2006 Çarşamba 17:45:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?