24
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Şoförler Odasına isyan bayrağı

Bodrum'da çalışan şoförler, Bodrum Şoförler Odası'nın yeni yasayla ilgili uygulamalarına tepki gösterdi.

Bodrum Otogarı'nda düzenledikleri basın toplantısında sıkıntılarını anlatan bir grup şoför, odanın ne yapmaya çalıştığını anlayamadıklarını belirtti. 07 Haziran 2005 tarihinde yasalaşan "5362 sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanunu"na dayanarak Bodrum Şoförler ve Otomobilciler Odası tarafından gerçekleştirilmeye çalışılan uygulamalara tepki gösterdi.

Şoförler adına açıklamayı yapan Mehmet Güner, kanunda yer almamasına rağmen üzerinde araç kayıtlı olmayan şoförlerin üyeliklerinin iptal edileceğine dair bir yazı gönderildiğini belirterek, "Bu uygulama yasal bir uygulama değil. Kanunda bu konuyla ilgili tek bir kelime geçmiyor. Ancak Bodrum Şoförler Odası, şoförlere yazı göndererek, üzerinde araç kayıtlı bulunmayan şoförlerin üyeliklerinin 15 Temmuz'da silineceğini belirtiyor. Biz buna anlam veremiyoruz. Bir an önce bu konunun çözüme ulaştırılmasını bekliyoruz. Şayet bir sonuç alamazsak İdare mahkemesinde dava açacağız. Sanırız Şoförler Odası Başkanı Kamil Acar yaklaşan oda seçimleri öncesinde farklı görüşler içerisinde" dedi.

5362 sayılı kanunu hukukçulara incelettiklerini belirten esnaf, evrakları tam olan üyelerin üyeliklerinin silinemeyeceğini belirti.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2005 Çarşamba 17:38:06
Güncelleme :10 Ağustos 2005 Çarşamba 17:51:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?