28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Turgutreis'e 10 bin begonvil bidanı

Turgutreis Belediyesi, 10 bin Begonvil fidanı ile Turgutreis’i bahar aylarında adeta pembeye boyayacak. Dallarını yapraklarından önce pembe çiçekleriyle donatmasıyla tanınan, eskiye nazaran daha az yoğunlukta bulunan begonviller “Her sokağa begonvil” kampanyası ile Turgutreislilere yeniden nostalji yaşatacak.

Turgutreis’i yeşil kuşakla sarmak için çalışmalarını sürdüren Turgutreis Belediyesi, 1 nisandan itibaren yeni bir kampanya başlatıyor. Her sokağa begonvil adı verilen yeni kampanya ile 10 bin yetişkin çiçek açmaya hazır begonviller dikilecek. Bodrum iklimine en uygun olarak bilinen Begonviller bir zamanlar tüm Bodrum Yarımadasındaki evleri süslüyordu. Yeni kampanya ile isteyen herkesin bahçesine begonvil dikileceğini kaydeden Turgutreis Belediye Başkanı Ali Server Yazgan, şunları söyledi:

“Her yıl düzenli olarak bahar aylarında ağaç kampanyaları yapıyoruz. Geçen yıl Turunç dikmiştik. Bu yıl kampanyamızda tamamen begonvil kullanacağız. Çünkü begonvil Bodrum iklimine en uygun. Güzel beldemiz renklenecek. Çiçeği bol bir fidan olduğu için dikildiği yerlere görsel bir canlılık ve güzellik katacak.

Bodrum imajı içersinde yer alan begonvillerle Turgutreislilerin bu güzel renklendirmeyi seveceğine inanıyorum. Özellikle Turgutreis Sevgi Sokağı’na boydan boya dikerek uygun olmayan branda ve güneşlikleri önlemiş olacağız. Bunun dışında isteyen vatandaşlarımızda evlerine diktirebilecekler. Kampanyanın büyük ilgi göreceğine inanıyorum. Turgutreis’i pembe çiçekli begonvillerle süslüyoruz.”
Başkan Yazgan, Turgutreis de her sokağın zamanla özelliğine ve iklime göre yeşillendirileceğini sözlerine ekledi.

Turgutreisliler, 1 Nisanda başlayacak Her sokağa begonvil kampanyası için belediyenin Park Bahçeler Müdürlüğü’ne yada 0252 381 83 73 nolu telefona kayıt yaptırabilecekler.

.
Yayın Tarihi : 13 Mart 2006 Pazartesi 20:09:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?