28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Turgutreis'te eğitime destek

Turgutreis Belediyesi bugüne kadar gösterdiği eğitim konusundaki hassasiyetini bir kez daha gösteriyor. Turgutreis Beldesinde yaşayan emekli öğretmenleri bir araya getirerek Yardıma ihtiyacı olan ailelerin çocuklarına özel ders verilecek.

Turgutreis Gönüllüleri Derneği ve Belediye Halkla İlişkiler işbirliğinde gerçekleştirilecek olan bu dersler için duyurularak başlatılarak ilgili gönüllü öğretmenler belediye çatısı altında toplanacak. Turgutreis Belediyesi toplantı salonunda Cumartesi – Pazar günleri gerçekleştirilecek olan bu dersler için öğrenciler sınıf sıralamasına göre 3 Şubat tarihine kadar Belediye Halkla İlişkiler Servisine kayıt yaptırabilecekler.

İlköğretim ağırlıklı olacak bu sınıflarda Matemetik, Fen, İngilizce derlerinin görülmesi sağlanacak. Aynı zamanda Üniversiteye hazırlık sınıflarının da açması planlanan projede ihtiyaçlı ailelerin büyük problemi olan ek derslerin öğrencilere büyük kolaylık sağlaması planlanıyor.

Turgutreis Gönüllüleri Dernek Başkanı Belgin Yazgan, “ Bu gibi çalışmalar tüm toplumun kucaklaması gereken çalışmalar olduğunu inanıyoruz. Bugünün koşullarında insanların ne kadar zor şartlar altında yaşadıkları ortada. Bizler bu ailelere bir çok konuda yardımcı olmaya çalışıyoruz. Eğitim gibi hassas bir konuda çocuklarımızın ve ulusumuzun parlak yarınları için daha hassas davranmamız gerektiğini düşünerek böyle bir çalışma altına girdik. Bize bu konuda gönüllü olarak yardımcı olabilecek özellikle sınıf öğretmenliğinden emekli olmuş öğretmenlerimize kapımızın açık olduğunu bildirmek isteriz. Turgutreis Belediyesi eşim Ali Server Yazgan’a ve çalışkan ekibine de bizim gibi sivil toplum örgütlerinin topluma verdiği hizmetleri desteklemelerinin bizler için büyük şans olduğunu belirtmeliyim” dedi.

Ayşegül Ülkü/ KentHaber/ Bodrum
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2006 Çarşamba 16:26:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?