19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Turgutreis’te Kültür Sarayı’na Atatürk büstü

Turgutreis’te yapımına 2005 yılının Temmuz ayında başlanan Akçaalan mevkideki Kültür Sarayı’nın girişine Atatürk Büstü konuldu.

Turgutreis Belediyesi tarafından yaptırılan ve yaklaşık 3 bin Ytl’ye mal olan, heykeltıraş Harun Türkşen’in tasarladığı Atatürk Büstü, Kültür Sarayı’na ayrı bir güzellik kattı.

İçerisinde çeşitli sanatsal, kültürel etkinliklerin yapılabileceği, tiyatro oyunları, sinevizyon gösterimi, konferanslar, toplantılar ve panellerin düzenleneceği Kültür Sarayı’nın Atatürk Büstü’yle beraber açılışının Nisan ayında yapılacağı belirtildi.

 Aynı zamanda önümüzdeki günlerde Kültür Sarayı’nın iç kısmına Ünlü Türk Denizcisi Amiral Turgutreis’in kadırgası yapılacağı ve yaklaşık 4 bin Ytl’ye mal olacağı öğrenildi.

Kültür Sarayı’nın açılışına az bir süre kala konulan Atatürk Büstü’nün salonun girişine ayrı bir güzellik kattığını belirten Turgutreis Belediyesi Fen İşleri Amiri Şahin Satı “ Büstünde konulmasıyla Kültür Sarayı’nda hazırlıklarda son aşamaya gelindi.

Turguteis için sanat alanında Kültür Sarayı’nın önemli bir adım olduğunu düşünüyorum. Heykeltıraş Harun Türkşen’i ortaya çıkardığı başarılı eserinden dolayı kutluyorum” dedi.

.
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2006 Çarşamba 18:13:07
Güncelleme :8 Şubat 2006 Çarşamba 18:17:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?