18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Turgutreis'te Ramazan denetimi

Turgutreis Belediyesi Zabıta ekipleri Ağustos – Eylül aylarını kapsayan beş aylık süre içerisinde 3756 esnafı denetledi. Oluşturulan denetim ekiplerinde Zabıta memurlarının yanısıra, Çevre sağlığından, İl turizm Müdürlüğünden ve esnaf odalarından birer temsilci de yer aldı. Zabıta ekipleri yaklaşan Ramazan ayı nedeniyle denetimlerini daha çok kasaplar üzerinde yoğunlaştırdı.

Son beş ay içerisinde yapılan denetimler sonucunda, 430 adet ekmek, 200 adet simit, 93 adet muhtelif gıda, 4 kg tatlı, 440 kg beyaz peynir, 100 kg kaşar peyniri, gıda maddeleri tüzüğüne göre imha edildi. Ayrıca, 95 işyeri hakkında çeşitli eksikliklerinden dolayı yasal işlem yapılırken, 5 işyeri de kapatıldı.

Belediye Başkanı Ali Server YAZGAN, Ramazan ayının yaklaşması nedeniyle denetimleri artırdıklarını belirterek, "Bütün işyerleri ile ilgili denetimlere başladık. Amacımız, esnafımıza ceza kesmek değil, onları uyarmaktır. Bunu yaparken de vatandaşlarımıza rahat ortam sağlamayı amaçlıyoruz. Özellikle Ramazan ayı öncesinde oluşabilecek fırsatçılara göz açtırmamak için denetimlerimizi daha da artırdık." dedi.
Ayşegül Ülkü - Kenthaber / Turgutreis
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2005 Çarşamba 13:06:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?