18
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜLTÜR/SANAT

Başkanlar çökertme oynadı

Turgutreis Belediyesinin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Türk Sanat Müziği Konseri bu yılda renkli görüntülere sahne oldu.

Turgutreis Belediyesi Konservatuar Derneği Sanatçıları’nın unutulmaz eserleri seslendirdiği geceye Belediye Başkanı Ali Server YAZGAN eşi Belgin Yazgan ile katıldı. Koro şefi Ayşe Yazgan Batıgün’ün isteği üzerine sahneye çıkan Turgutreis Belediye Başkanı Ali Server Yazgan “Ormancı ve Çökertme” türküsünü seslendirdi. Bodrum Belediye Başkanı Mazlum Ağan, Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Ülküm ve Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun’da sahneye çıkarak şarkılar eşliğinde çökertme oynadılar. Belediye başkanlarının birlikte oynadıkları çökertme oyunu izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

Oasis Nurol Kültür Merkezi’nde düzenlenen gecede ayrıca Turgutreis Belediyesi Konservatuar Derneği Sanatçıları’nın seslendirdiği hicaz faslı ve Bodrum türküleri izleyicilere unutulmaz bir sanat akşamı yaşattı. Yaklaşık 1500 kişinin izlediği sanat akşamının finalinde TRT İzmir Radyosu’ndan Mehmet Şafak sahne aldı. Şafak, seslendirdiği unutulmaz eserlerle izleyicilerden alkış aldı. Konservatuar Derneği’ne katkılarından dolayı Koro Şefi Ayşe Yazgan Batıgün, Turgutreis Belediye Başkanı Ali Server Yazgan’a teşekkür plaketi verdi. Ali Server Yazgan’da TRT Sanatçısı Mehmet Şafak’a plaket vererek teşekkür etti.

Gecenin düzenlenmesinde emeği geçen Turgutreis Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Servisi Müdürü Ayşegül Ülkü’ye, koro şefi Ayşe Yazgan plaket vererek teşekkür etti. Bu güzel sanat akşamında hep bir arada olmanın mutluluğu içinde olduklarını belirten Turgutreis Belediye Başkanı Ali Server Yazgan “ Birbirinden değerli sanatçılarımız bize unutulmaz eserleri seslendirdiler. Bizde başkanlar olarak sahnede çökertme oynayarak geceye renk kattık. Bu güzel akşamın bizlere sunulmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Turgutreis Belediyesi olarak sanata her zaman değer verdik ve bununda karşılığını alıyoruz” dedi.

Ayşegül Ülkü/ KentHaber/ Bodrum
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2005 Pazartesi 13:47:40
Güncelleme :27 Aralık 2005 Salı 13:48:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?