1
Haziran
2024
Cumartesi
KÜLTÜR/SANAT

'Ceracarnassos' denizin dibinde açıldı

Turgutreis Belediyesi’nin ev sahipliğinde geçtiğimiz yıllarda deniz altında seramik sergileri gerçekleştiren "Denizi Pişirdik Organizasyonu", 2005 yılında yeni bir seramik sergisini, “Ceracarnassos” adı altında sanatseverlerle buluşturuyor.

"Ceracarnassos 2005" seramik sergisi, geçtiğimiz günlerde Çatalada’da sualtında sergilenmesiyle açıldı. Bu yıl 5. kez düzenlenen "Denizi Pişirdik Organizasyonu"nun açılışına Bodrum Kaymakamı Osman Ekşi ile sergide eserleri yer alan sanatçılar katıldı. 01 Ağustos-31 Ağustos 2005 tarihleri arasında, 74 sanatçıya ait 120’yi aşkın eser, sualtının yanı sıra, Bodrum Yarımadası’nın tarihi mekanlarında, yel değirmenlerinde, sarnıçlarda, şapellerde, marinalarda ve tarihi şehir hatları vapurlarından birinde de sergilenecek.

Dünya’nın ve Türkiye’nin çeşitleri yerlerinden gelen sanatçıları buluşturan "Ceracarnassos"un açılışında, organizasyona ait iki tekne, önce Turgutreis’in açıklarındaki Çatalada’ya demirledi. Burada, dalış yaparak sergiyi görmek isteyen sanatçılar, dalış teknesine alınırken, diğer sanatçılar sadece şinorkel yapmayı tercih etti.

Alternatif turizm seçenekleri

Seramik sanatçıları ile birlikte dalışın yapılacağı koya gelen Bodrum Kaymakamı Osman Ekşi, önceki yıllarda olduğu gibi sanatçıları bu yıl da yalnız bırakmadı. Sanatçılarla birlikte dalış yapan Kaymakam Ekşi sergi ile ilgili izlenimlerini aktardı. Ekşi, “Sualtı zaten güzel, eserler de güzel olunca daha bir güzel görünüyor. Türkiye denizlerle çevrili bir ülke ama nedense millet olarak denize uzağız. Bizi denizle, sualtı ile buluşturan Denizi Pişirdik Organizasyonu’na teşekkür ederim”. Bodrum’un sualtı zenginliklerini tanıtmakta geri kalındığını belirten Ekşi şöyle devam etti: “Elbette, Bodrum’un denizi, güneşi ve eğlencesi güzel ama bir yandan da alternatif turizm seçeneklerini araştırmalıyız. Dalış turizmini geliştirmeliyiz. Turizmi yılın 12 ayına yaymak açısından dalış turizmini geliştirmek lazım. Tüm Türk milletini denizin dibini keşfetmeye davet ediyorum”.

Tarihi mekanlar da tanıtılacak 

Organizasyonun mimarlarından İnci İyibaş ise yaptığı açıklamada, sadece bir seramik sergisi açmadıklarını, aynı zamanda Bodrum’un unutulmuş, belki gözden kaçmış tarihi mekanlarını da tanıtmak istediklerini söyledi. Kendisi de bir seramik sanatçısı olan İyibaş sözlerini şöyle sürdürdü: “Tarihi mekanların özelliklerini de tanıtmak istiyoruz. Bu sergi sualtı dahil 9 yerde sergilenecek. Aynı sanat dalında ürün veren bu kadar sanatçıyı aynı anda izlemek çok olası bir şey değil. Diğer sanatçıların, özellikle ilk kez katılan sanatçıların heyecanını görmek çok güzel."

Bu yıl Aganta Burina Burinata teması etrafında oluşturulan eserleri görmek isteyen sanatseverler, sergi merkezlerini gösteren harita rehberliğinde salonları bireysel olarak ziyaret edebilecekleri gibi Ortakent ve Turgutreis Belediyeleri’nin tahsis ettiği, hergün saat 15.00’da Bodrum Belediyesi ve Turgutreis Belediyesi önünden kalkacak araçlarla salonlara ücretsiz taşınacak.

Ayşegül Ülkü - Kenthaber / Bodrum
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2005 Perşembe 15:27:46
Güncelleme :4 Ağustos 2005 Perşembe 16:02:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?