16
Haziran
2024
Pazar
KÜLTÜR/SANAT

Engelliler yararına konser

Turgutreis Belediyesi 2006 yılının, Ocak ayının itibaren sanat ve kültürel etkinliklere ağırlık verecek.

Hayırlı Sabancı Lisesi Konferans Salonunun beldeye kazandırılmasıyla birlikte belde de her hafta sonu ulusal boyutta etkinlik düzenlenmesi planlanıyor.Bu kapsamda şiir dinletileri, müzik söyleşileri, tiyatro oyunları, konserler gerçekleştirilecek.

17 Ocak gecesi Akustika Grubu’nun seslendirdiği ‘Orhan Veli Şarkıları’ ve gitar dinletileri gerçekleştirilecek. Turgutreis Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek sanat ve kültürel etkinliklerden elde edilen tüm gelir Turgutreis Engelliler ve Rehabilitasyon Merkezi yararına kullanılacak. Sanat geceleri, 16 Ocak akşamı İzmir Devlet Tiyatrosu ve Turgutreis Belediyesi’nin iş birliğiyle gerçekleştirilecek olan Aziz Nesin’in yazdığı “ Hadi Öldürsene Canikom” adlı oyunla başlayacak. Ardından yine Hayırlı Sabancı Lisesi Konferans Salonu’nda 17 Ocak tarihinde, Akustika grubu 90. Yaşı nedeniyle Orhan Veli’nin şarkılarını seslendirecek. Orhan Veli’nin şiirlerinden bestelenen 20 şarkı, yeni düzenlenmiş haliyle Cihan Terlan, Onur Toparlak, Altuğ Öncü, Şuayip Yeltan Müge Terlan ve Serdar Gönenç’ten oluşan 6 kişilik Akustika Grubu tarafından tam 20 yıl sonra izleyiciyle buluşacak.

Konserde elde edilen tüm gelir, Turgutreis Engelliler ve Rehabilitasyon Merkezi yararına kullanılacak. Konser, şarkı aralarında, şairin yaşam öyküsü ve hoş anekdotlarla renkli hakle getirilecek. Turgutreis’te, Ocak ayından itibaren düzenlenecek konserler ve müzik dinletileriyle adeta sanat rüzgârları esecek. Turgutreis Belediyesi’ne sanat ve kültürel alandaki etkinliklerinde her zaman destek olacağını belirten İş Adamı Şevket Sabancı “ Hayırlı Sabancı Konferans Salonu’ndan Turgutreis Belediyesi çok iyi bir şekilde faydalanıyor. Yeni açılan konferans salonumuzda belediye tarafından hafta sonları sanatsal ve kültürel etkinlikler düzenlenecek. Biz de Sabancı Ailesi olarak bu salonu böyle güzel aktiviteler için yaptırdık, belediye de bundan faydalanıyor” dedi.

Turgutreis Belediye Başkanı Ali Server Yazgan ise, “ Ocak ayından itibaren Turgutreis’te sanat rüzgarları esecek, her ay beldemizde sanat etkinlikleri olacak. Sabancı Ailesi tarafından yaptırılan konferans salonunda etkinlikler yıl boyunca devam edecek. Türkiye’nin dört bir yanından gelen değerli sanatçılarımız Turgutreis’te buluşacak. Hedefimiz Turgutreis’in adını sanatsal faaliyetlerle ön plana çıkarmak, beldemize gelen misafirlerimizi burada en iyi şekilde ağırlayacağız. Sabancı Ailesinin değerli bireyi Şevket Sabancı’ya desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi. 

Ayşegül Ülkü/KentHaber/Bodrum
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2005 Salı 17:31:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?