24
Mayıs
2024
Cuma
KÜLTÜR/SANAT

İyiki doğdun Zeki Müren

Türk Sanat Müziği'nin unutulmaz sesi Zeki Müren'in 74. yaş günü Bodrum'da düzenlenen konserle kutlandı. Konser sonunda Sanat Güneşi Zeki Müren'in yaş günü pastası kesildi.

Zeki Müren'in doğum gününde ünlü bestekar ve ses sanatçısı Zekai Tunca ile ses sanatçısı Seher Dilmaç sahne aldı. 6 Aralık 1931 tarihinde Bursa'da dünyaya gelen Zeki Müren'in 74. yaş günü için Nurol Kültür Merkezi'nde düzenlenen konsere yoğun ilgi vardı. 300 kişilik salonu yaklaşık 500 kişi doldurdu. Bazı seyirciler konseri ayakta izlerken, bazıları merdiven ve yerlere oturarak söylenen şarkılara eşlik etti.

Konser, Şef Halil İbrahim Yüksel tarafından yönetilen Ege Üniversitesi Devlet Klasik Türk Musikisi Konservatuvarı Türk Musiki Korosu'nun seslendirdiği Zeki Müren eserleri ile başladı. Konserin ilk bölümünde "Şimdi Uzaklardasın", "Gurbet" ve "Zehretme Hayatı" gibi söz ve müziği Zeki Müren'e ait olan parçalar seslendirildi. Yaklaşık 3 saat süren konserin ikinci yarısında Seher Dilmaç ve Zekai Tunca sahne aldı. Sanat Güneşi'nden en güzel eserleri yorumlayan Dilmaç, "Zeki Müren Beyefendi son nefesini verirken kulisteydim. O'nun sadece bedeni öldü, sizler onu hala yaşatıyorsunuz" dedi. Daha sonra Zeki Müren'e birçok beste veren Zekai Tunca sahneye çıktı. Tunca ünlü bestekarlardan eserler seslendirirken, program dışına çıkarak kendi eserlerinden de söyledi. "İmkansız" adlı eserini seslendiren Tunca, "Bu şarkıyı yaptığım yıllarda Bülent Ersoy ile Zeki Müren arasında paylaşılamamıştı. 1990 yılında bir yılbaşı çekiminde eseri Bülent Hanım ve Zeki Bey seslendirmek istedi. Bülent Ersoy'un eseri seslendirmesi üzerine, Zeki Müren çekimlere gelmedi. Keşke Zeki Müren seslendirseydi" şeklinde konuştu.

Konser sonunda üzerinde Zeki Müren'in fotoğrafının bulunduğu yaş günü pastası kesildi. Müren'in kendi sesinden teşekkür etmesi salonda dakikalarca ayakta alkışlandı.

.
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2005 Çarşamba 12:38:28
Güncelleme :7 Aralık 2005 Çarşamba 13:56:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?